Până la ce vârstă ar trebui ca un copil să doarmă cu mama lui: Recomandarea specialiștilor
Data publicării:
De-a lungul anilor, au fost efectuate mai multe studii privind creșterea și dezvoltarea copiilor: ce obiceiuri sunt considerate sănătoase și care nu sunt recomandate pentru bunăstarea copilului. 

În ciuda a tuturor studiilor efectuate, cert este că fiecare părinte știe ce este mai bine pentru copiii lor și ce metode să adopte pentru liniștea lor. Mai știm că sunt copii care sunt mai calmi în timpul somnului de noapte și sunt copii care sunt mai agitați și se trezesc ăn timpul somnului.

Potrivit unui studiu, a dormi cu mama până la vârsta de trei ani te ajută să dormi mai bine și să fii mai încrezător în tine.

Pediatrul Nils Bergman, de la Universitatea din Cape Town din Africa de Sud, a efectuat o investigație în baza căreia a evidențiat modul în care copiii care dormeau lângă mama lor cel puțin până la vârsta de trei ani erau mai încrezători în ei înșiși și în legătura lor cu părintele.

Care sunt beneficiile de a dormi cu mama?

Copilul care doarme lângă mama sa cel puțin până la vârsta de trei ani stabilește o legătură puternică și de durată cu părintele său. El știe și este conștient că ea va fi mereu gata să-l întâmpine și să-l facă să se simtă iubit. În plus, fiecare nevoie pe care o simte copilul știe că va fi primit imediat de mama lui.

Studiul medicului pediatru mai relevă că micuții experimentează un nivel mai scăzut de stres. În fine, spre deosebire de copiii care dorm în pătuțuri, a evidențiat că aceștia au o întrerupere mai mare a ciclului de somn, adică se trezesc mai mult în timpul nopții, comparativ cu cei care dorm în aceeași cameră cu părinții.

Dincolo de sfatul specialistului, nu există o regulă absolută cu privire la vârsta la care un copil ar trebui să doarmă cu mama sa, deoarece acest lucru poate varia în funcție de cultură, preferințe familiale și nevoile individuale ale copilului. Cu toate acestea, există câteva aspecte de luat în considerare:

1. Siguranța copilului: Asigurați-vă că mediul în care copilul doarme este sigur și adecvat. Părinții ar trebui să se asigure că nu există riscuri de sufocare sau alte pericole în pat.

2. Dezvoltare socială și emoțională: Pe măsură ce copiii cresc, este important să încurajați independența și să promovați dezvoltarea lor socială și emoțională. Acest lucru poate implica tranziția treptată de la somnul împreună cu părinții la un somn în propriul pat.

3. Preferințele familiale: Fiecare familie are propriile obiceiuri și preferințe în ceea ce privește somnul copiilor. Ceea ce funcționează pentru o familie nu funcționează neapărat și pentru alta.

4. Comunicare deschisă: Este important să aveți o comunicare deschisă cu copilul și să-l ascultați. Unele copii pot dori să doarmă cu părinții pentru a se simți în siguranță și protejați, în timp ce alții ar putea prefera să doarmă în patul lor.

În final, fiecare familie decide ce este cel mai bine pentru ea și pentru copiii săi. Cu toate acestea, este important să luați în considerare factori precum siguranța, dezvoltarea copilului și nevoile individuale ale acestuia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: copii  odihna  parinti  somn 

Articole similare


Cele mai noi articole

Studenții care nu stau în cămin vor primi bani pentru chirie

Ministerul Educației a lansat în consultare publică...


Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel