Părinții divorțați. Psihologul Radu Leca: „Vrei să înrăiești doi oameni? Fă-le program de vizitare al copilului! Este o catastrofă!” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Psihologul Radu Leca a vorbit la emisiunea Ultrapsihologie de la DCNews despre comunicarea între părinții divorțați. Unul dintre aspectele abordate a fost legat de coordonarea programului de vizită și de interacțiune cu copiii în mod eficient și fără dificultăți. 

Acesta susține că cea mai sigură cale de a înrăi doi oameni divorțați este stabilirea unui program de vizită copiilor.

„Programul este o catastrofă. Vrei să înrăiești doi oameni?! Fă-le program de vizitare al copilului. Vor fi înrăiți. De exemplu, copilul are a doua zi după ce vine de la celălalt părinte școală. Copilul vine acasă rupt (...)”, a spus Radu Leca.

Potrivit acestuia, programul generează dorința unuia dintre părinți de a nu-l mai lăsa deloc la celălalt. „Modul acesta de a aliena parental prin jignirea fostului partener, prin inducerea ideii greșite în capul minorului a unei imagini greșite în raport cu celălalt părinte reprezintă un sabotaj totaș. Asta generează programul”, a explicat psihologul.

De asemenea, acesta a mai punctat faptul că programul generează apariția diferențelor, a competiției între părinți. Când copilul este împărțit o săptămână la un părinte, iar în alta la celălalt, copilul duce vorba de la unul la altul. 

Psihologul susține că, totuși, fiecare dintre părinte are dreptul de a petrece timp cu copilul său. Acesta propune un decalog al părinților, care te ajută să ai o viață normală ca și părinte după divorț. 

„Ambii părinți doresc să controleze viața copilului. Și amândoi spun despre fiecare în parte că sunt cei mai buni”, a completat acesta.

Emisiunea integrală despre comunicarea între părinți după divorț poate fi urmărită mai jos.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să crești un copil optimist: Ghid pentru părinți

Optimismul este o trăsătură valoroasă care poate...

Test: Află dacă ești un ”Părinte Dragon”

Părintele Dragon este un termen modern folosit pentru a...


Top citite
Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / FOTO: freepik.com @standret

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / VIDEO

Foto: Freepik @freepik

Cum cultivăm plăcerea de a face teme. Oana Moraru: Visul nostru să ne vedem copiii că lucrează temele singuri

Foto: Freepik @BillionPhotos

Cele 6 sfaturi ale lui Albert Einstein pentru a crește copii de succes

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

pixel