Părinții se plâng de aceste greșeli frecvente ale bunicilor: „Mama mea face exact asta și mă scoate din minți!”
Data publicării:
Pentru mulți bunici, asumarea acestui nou rol poate fi o provocare, iar uneori, dorința de a se implica prea mult poate crea tensiuni. 

Remarcile critice sau judecățile nepotrivite îi pot deranja pe tinerii părinți, iar bunicii se pot strădui să-și găsească locul și să înțeleagă echilibrul pe care copiii lor încearcă să-l stabilească în noua lor viață de părinți.

Așa cum notează HuffPost, bunicii, copleșiți de emoțiile lor și de dorința de a fi prezenți în viața nepoților, ajung uneori să facă greșeli.

Părinții au împărtășit cu mass-media experiențele lor, explicând ce comportamente ale propriilor părinți li s-au părut cele mai nepotrivite odată ce aceștia au devenit bunici.

CITEȘTE ȘI Cea mai importantă lecție pe care o pot preda bunicii, potrivit unui studiu

 

Refuzul de a folosi numele ales de părinți

 

„Mamei mele nu-i place numele fiului meu, Elijah, așa că a refuzat să-l folosească. În schimb, îl numea acest băiețel sau acest copil mic, de parcă nu ar fi avut un nume”, a povestit un utilizator pe pagina de Facebook a HuffPost.

Alegerea prenumelui unui copil este un act profund personal, însă, de multe ori, devine subiect de critici și comentarii nepotrivite.

„Mătușii mele nu i-a plăcut numele pe care l-am ales pentru fiul meu cel mare, Zachary, așa că a decis să-l numească Joshua”, a relatat o altă mamă.

 

Supărarea că nu ai fost prezent la naștere

 

„La a doua sarcină, mi s-a rupt apa la 32 de săptămâni și am fost nevoită să stau în spital, în repaus la pat, până la 34 de săptămâni.

Știind că fiica mea va fi prematură și va ajunge cel mai probabil direct la terapie intensivă neonatală, soțul meu și cu mine am decis să fim singuri în timpul travaliului.

Când am anunțat familia printr-un mesaj că s-a născut și că este sănătoasă, mama m-a sunat imediat, furioasă că nu a fost acolo la naștere.

I-am explicat că aveam nevoie de sprijin, că eram îngrijorați pentru sănătatea bebelușului și că era important să ne concentrăm pe copil, nu pe dorințele altora.

A țipat în telefon: Da, așa este!, dar nu și-a cerut scuze niciodată. Până în ziua în care a murit, a considerat că i-am făcut un mare rău.”

Felul în care o viitoare mamă își organizează nașterea – de la locație și metodă, până la cine este prezent – este o alegere profund personală.

Și totuși, părinții ajung adesea ținta unor întrebări și comentarii intruzive legate de deciziile lor.

 

Remarci despre cât de pregătită este familia pentru un alt copil

 

„În timpul celei de-a treia sarcini (care, din păcate, s-a încheiat cu o naștere prematură fără viață), soacra mea a spus că era surprinsă că sunt din nou însărcinată, având în vedere situația noastră financiară. A fost o judecată dureroasă și lipsită de tact”, a povestit o proaspătă mamă.

Discuțiile despre momentul „potrivit” pentru a avea un copil sunt sensibile.

Unii consideră că este necesar să ai timp, alții cred că stabilitatea financiară sau o carieră împlinită sunt importante.

În schimb, mulți părinți cred că nimeni nu este complet pregătit pentru acest rol și că fiecare se adaptează pe parcurs.

Bunicii, care au crescut într-o perioadă cu alte norme sociale și realități financiare, pot fi tentați să își exprime opiniile pe acest subiect.

Însă părinții de azi aleg să-și trăiască experiența în propriile condiții, conform valorilor și priorităților lor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Când vine vorba de formarea personalității unui copil,...


Top citite
Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi” / SURSA FOTO: captură video YouTube @Razvan Vasile

Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi”

Părinții se plâng de aceste greșeli frecvente ale bunicilor: „Mama mea face exact asta și mă scoate din minți!” / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

Părinții se plâng de aceste greșeli frecvente ale bunicilor: „Mama mea face exact asta și mă scoate din minți!”

Un adolescent dă în judecată statul pentru absențele repetate ale profesorilor: Judecătorii au decis că elevul trebuie să fie despăgubit pentru lipsa educației! / FOTO: freepik.com @user8647581

Un adolescent dă în judecată statul pentru absențele repetate ale profesorilor: Judecătorii au decis că elevul trebuie să fie despăgubit pentru lipsa educației!

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii / FOTO: Freepik.com@ katemangostar

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii adulți

pixel