Paris cu copii, ce să faci și să vezi. Ghidul unei excursii perfecte
Data publicării:
Un ghid pentru descoperirea Parisului cu copiii: locuri de vizitat și activități de neratat, pentru o excursie prietenoasă copiilor.

Dacă plănuiești o excursie cu copii într-un oraș european care îmbină cultura, tradițiile și divertismentul, Parisul este cu siguranță destinația perfectă. 

Capitala Franței este plină de locuri de descoperit, chiar și cu cei mici și, datorită celor 14 linii de metrou, plus o altă rețea densă de transport public (autobuze și RER), este într-adevăr foarte simplu de vizitat. 

Numărul minim de zile de petrecut în Paris este de 3-4, dacă ai mai multe disponibile, cu atât mai bine. În acest ghid descoperim ce să facem și ce să vedem în Paris cu copiii.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul absolut al Parisului. Dacă cei mici sunt înnebuniți după turnul metalic de 300 m înălțime, cu siguranță ar trebui să-i duci să-l viziteze Deși văzând-o de jos te lasă fără cuvinte, urcarea în vârf oferă emoții unice, precum și o priveliște uluitoare.

Biletele pentru Turnul Eiffel pot fi rezervate online cu două luni înainte de vizită (deși găsirea lor pe site-ul oficial nu este o sarcină ușoară). Cel mai bun lucru este să te înarmezi cu răbdare, să faci coadă și să-ți cumperi biletul direct de la casa de bilete a Turnului Eiffel.

Să știți că întotdeauna sunt mulți oameni interesați să viziteze Turnul Eiffel și coada de intrare durează aproximativ o oră. Un timp pe care îl poți petrece organizând niște jocuri cu copiii tăi, pentru a-i distra și a nu-i lăsa să se plictisească. Odată ajunși la casa de bilete, puteți alege între diferite opțiuni de bilete, vă sugerăm să o luați pe cea pentru „Le sommet” (sus) care vă va duce până la etajul doi cu liftul și de aici luați un alt lift până la vârful turnului.

Experiența este cu adevărat sugestivă și copiii sunt foarte îndrăgostiți de ea, deoarece sunt încântați de această priveliște, amuzați de liftul transparent și știind că au ajuns în vârful acelui turn înalt pe care îl vedeau de la pământ înainte.

Luvru

Nu ratați ocazia de a vizita Luvru crezând că nu este un loc potrivit pentru copiii dvs. Mai degrabă, planificați-vă vizita din timp, pentru a rezerva bilete online (și astfel evitați coada) și pentru a vă crea propriul itinerar în interiorul muzeului. Să le vizitezi pe toate, de fapt, este de neconceput pentru că este cu adevărat uriaș, dar alegerea lucrărilor pentru a dori să vezi totul va fi mai ușor.

Copiii vor rămâne cu gura căscată imediat ce vor ajunge în fața marii piramide a muzeului, cea pe care poate că au văzut-o de multe ori în filme și desene animate. Ca turiști buni, nu uitați să faceți fotografia emblematică cu mâna atingând vârful.

Dacă te întrebi ce să vezi absolut în Luvru cu copii, cu siguranță merită să treci prin zona Greciei Antice cu copiii, cu Venus de Milo, Nike din Samotracia, Zeus, Eros etc. 

Latura „Egiptul Antic” merită absolut un spațiu, pentru a culmina apoi cu Mona Lisa. Ieșind de la Mona Lisa, întoarceți-vă la 180 de grade și veți descoperi pictura Nunții de la Cana, mult mai mare. Pentru copiii mai curioși, pentru cei care studiază deja istoria la școală, este foarte interesantă latura persană, cea a vazelor, a descoperirilor preistorice. 

Cel mai bun moment pentru a vizita Luvru cu copii este dimineața devreme, după-amiaza, de fapt, puteai găsi cu adevărat râuri de oameni.

„Bărcile mici” din Jardin de Luxemburg

Faceți o dimineață sau o după-amiază de vreme bună pentru a merge la Jardin de Luxemburg, grădina publică comandată de Maria de Medici în 1612.

Aici este posibil să admirați faimoasa Fântână Medici, să vă pierdeți printre verdeață și flori, până ajungeți la lacul mare unde copiii pot pilota încântătoarele bărci cu vele din lemn.

La prețul de 6 euro pentru 30 de minute, fiecare copil își poate alege propria barcă, există cea neagră a piraților și cele ale diverselor națiuni (Franța, Italia, Irlanda, Anglia etc. etc.). Împreună cu aceasta i se va da și un băț de lemn pentru a-l împinge în apă și a lăsa vântul și apa să-l poarte. Va depinde de copii să-și urmeze bărcile pentru a le recupera de la celălalt capăt al lacului și a continua să le navigheze. 

Odată ce ați terminat de navigat (chiar dacă va fi greu să scoateți copiii de pe bărci), mergeți mai departe în grădina publică pariziană mare, veți găsi terenuri de sport, un loc de joacă încântător, din lemn, pentru copiii de toate vârstele (contra cost: 3 euro pentru copii și 1 euro pentru adulți, dar copiii sub 2 ani sunt gratuit), zone de picnic la umbră, ideale chiar și în cele mai călduroase zile.

Cele mai recente sfaturi de călătorie

Dacă, după ce ai urmat toate sfaturile de mai sus, mai ai timp, nu rata ocazia de a face o plimbare relaxantă de-a lungul Senei cu copiii, poate în timp ce savurați un macaron sau un pain au chocolat. De asemenea, puteți organiza un tur cu barca dacă vă place să navigați și să aveți timp la dispoziție.

Pe jos sau cu metroul, ajungeți la Arcul de Triumf și de acolo faceți o plimbare de-a lungul Champs Elysees, chiar dacă doar pentru a le arăta copiilor care au auzit de ele de multă vreme. Aici opriți-vă pentru o cafea și un desert într-o boulangerie. În rest, lasă-te purtat de magia Parisului care cu siguranță nu te va dezamăgi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: muzee  paeis  vacanta copii  vizitare paris 

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel