Păstrează-ți copilul calm în timpul schimbării: Iată cum
Data publicării:
Pe măsură ce copilul tău crește, el devine mai independent și mai plin de viață: de aceea, de la vârsta de șase luni, să-ți păstrezi copilul calm în timpul schimbării scutecelor este o adevărată provocare. Prin urmare, vă oferim 5 strategii care vă vor ușura sarcina.

Când bebelușul începe să se târască, tot ceea ce vede i se pare interesant. Din acest moment viața lui se învârte în jurul jocului, alergării și descoperirii împrejurimilor. 

Poate de aceea, atunci când îi schimbi scutecul, uneori plânge și se mișcă non-stop, sau știe doar să rămână calm câteva secunde.

Și deși acest comportament este atât natural, cât și foarte pozitiv, totuși face dificilă o sarcină care, când tocmai s-a născut, era foarte simplă.

5 strategii pentru a-ți menține copilul calm în timpul schimbării

Nu dispera!   Încercați să înțelegeți că aceasta este o fază care face parte din creșterea copilului. Folosește câteva trucuri care te vor ajuta să faci față acestei provocări.

Dă-i un joc:

Copiii explorează lumea din jurul lor prin joacă.  O modalitate de a-ți menține copilul calm în timpul schimbării scutecului este să-i oferi o jucărie cu care să se distreze.

Oferă-i o jucărie mică, dar care atrage atenția. Ideea este că acea jucărie, care poate fi aceeași pe care o folosești pentru a-l scălda, servește să-i distragă atenția în timp ce îl schimbi.

Păstrează totul în ordine

Păstrarea totul în ordine este esențială pentru a efectua treburile cu mai puțin stres. De fapt, s-a dovedit că dezordinea ne provoacă anxietate și ne împiedică să îndeplinim anumite sarcini în mod eficient.

Din acest motiv vă recomandăm să aveți la îndemână tot ce aveți nevoie pentru schimbarea scutecelor.

Asigurați-vă că aveți un coș sau o pungă cu șervețele umede, scutece și alte produse pe care le folosiți pentru schimbare. De asemenea, vă va fi util atunci când călătoriți, deoarece le puteți lua cu dvs. foarte ușor.

Acest kit suplimentar va fi cel mai bun aliat al tău pentru a-ți face bebelușul să se simtă confortabil pe masa de înfășat.

Înarmați-vă cu răbdare:

Uneori, când vrem să facem lucrurile repede și copilul nu cooperează, ajungem să devenim nervoși.

Acest stres provoacă în noi tensiune și proastă dispoziție, sentimente pe care neintenționat le transmitem copilului.

2. Foto:Freep... (pastreaza-ti-copilul-calm-in-timpul-schimbarii-iata-cum-2_49656800.jpg)

Foto: Freepik@ pch.vector

O astfel de stare de spirit poate transforma o sarcină simplă, cum ar fi schimbarea scutecului, într-o luptă sau, în cel mai rău caz, într-o corvoadă frustrantă.

Răbdarea va fi cel mai bun aliat al tău, și nu doar la schimbarea scutecelor, ci și în alte momente de îngrijire și educare a bebelușului tău. 

Dacă îți îndeplinești sarcinile cu calm dar fără să te oprești, îi vei putea schimba scutecul cât ai clipi.  

Vorbește cu el:

Comunicarea cu copilul dumneavoastră este importantă în orice moment. Cu siguranță vorbești cu el de când era în pântecele tău și, chiar dacă au trecut câteva luni de la nașterea lui, cuvintele tale reușesc mereu să-l liniștească. Spune-i cu blândețe că îi vei schimba scutecul și spune-i exact ce faci.

De exemplu, îi poți spune că scutecul lui este murdar și că din acest motiv trebuie să-l dai jos. Această armonie care se stabilește între voi, pe lângă faptul că îl liniștește, îl va ține ocupat să asculte. Puțin câte puțin își va da seama de rutina acestui moment și de faptul că va dura maxim 5 minute.

Oferă-i timp și spațiu:

Dacă copilul tău se joacă sau se uită la televizor, nu va dori să se oprească să-și schimbe scutecul.

Cu toate acestea,  îl poți schimba fără a-i întrerupe prea mult activitățile. Încearcă să amâni schimbarea pentru câteva minute sau să-i schimbi scutecul chiar acolo unde se află.

Este important să fii flexibil în anumite situații, asta îți va permite să faci lucrurile mai repede și cu mai multă ușurință.

Vei vedea că încetul cu încetul vei crea metode care te vor ajuta să-ți convingi copilul că schimbarea scutecelor este necesară și utilă pentru el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel