Planificarea vacanței alături de copii. Cum să faci să ai o vacanță reușită când îi iei și pe cei mici cu tine
Data publicării:
Concediul alături de cei mici poate fi o provocare: dacă nu te pregătești corespunzător, îți poți strica vacanța. Iată cateva sfaturi de care să ții cont dacă pleci în vacanță cu cei mici. 

Puteți obține câteva cărți sau pliante, ori în cea mai ușoară variantă puteți căuta site-uri web despre locurile în care mergeți. În acest fel, copiii tăi se pot uita la imagini și îți pot spune ce pare a fi distractiv pentru ei. Puteți citi sau spune câteva povești din locurile pe care le veți vizita sau puteți învăța câteva cuvinte în limba țării respective dacă plecați în străinătate.

Dacă ai copii mai mici, poți să vii cu un plan de bază și să le oferi câteva opțiuni din care să aleagă.

Deși vacanțele sunt incitante, unii copii devin anxioși. Să vorbești despre planurile de vacanță este, de asemenea, o bună modalitate de a-i ajuta să se adapteze la idee și să reducă anxietatea.



Lucruri de făcut în vacanțe cu copiii



Există multe activități de vacanță pentru copii. Iată câteva idei: 

Activități pe plajă

Verificați dacă plajele sunt patrulate de salvamari dacă există curenți puternici sau se poate înota în siguranță. Multe plaje din Bulgaria sau Grecia sunt în zone stăncoase. Există însă și alte zone care sunt bune pentru copiii mici, dar asigurați-vă mai întâi că nu este nimic periculos în ele. Și supravegheați-vă întotdeauna copilul în preajma apei.

Nu uitați să împachetați găleți, forme, mingi pentru a vă putea juca pe plajă.

De asemenea, nu uitați să luați scutece de înot dacă micuțul dumneavoastră nu merge singur la toaletă.

Caută lucruri de făcut în caz că plouă, sau când copilul tău nu vrea să se mai joace în nisip și apă.

Drumețiile 

Consultați ghidurile sau site-urile web ale parcurilor naționale pentru traseele locale de mers pe jos. Aceste ghiduri vă vor spune și dacă traseele sunt potrivite pentru plimbări în natură cu copiii. Multe zone montane din România au și trasee ușoare, pe care le poți parcurge cu copiii. 

Dacă plimbările tale vor dura mai mult de o jumătate de oră, asigură-te că îți împachetezi o trusă de prim ajutor, protecție solară, pălării, echipament pentru vreme umedă, soluții împotriva țânțarior, puțină mâncare și apă. Spuneți întotdeauna cuiva unde mergeți și aveți un telefon mobil complet încărcat. Nu este indicat să părăsiți drumurile marcate. 

Marsupile pentru bebeluși și copii mici pot fi o modalitate excelentă de a-ți purta copilul și de a-ți păstra mâinile libere. Dacă utilizați un cărucior, asigurați-vă că mergeți pe un traseu cu teren plat, căutați suprafețe plane. De obicei, nu este însă recomandat să mergi cu căruciorul pe munte pentru că terenul este accidentat. 

Iată sfaturi pentru a alege o cazare care vă va ajuta să aveți un sejur relaxant departe de casă:

Dacă bugetul vă permite, rezervați o casă de vacanță, un hotel sau camere care să permită membrilor familiei să aibă puțină intimitate. Un dormitor pentru adulți și unul pentru copii pot face aranjamentele de dormit mai ușor de gestionat. Iar dormitoarele separate înseamnă că nu vei ține copiii treji. Chiar și o cameră cu balcon sau terasă vă poate oferi puțin spațiu atunci când copiii dorm. Căutați cazare cu bucătărie separată. Pregătirea unor mese vă poate ajuta să respectați un buget stabilit și să aveți la îndemână gustări sănătoase.

Iată de asemenea câteva sfaturi pentru a vă asigura că micuții dumneavoastră sunt în siguranță la cazarea din vacanță: 

Asigurați-vă că bebelușul dumneavoastră doarme într-un mediu separat și sigur. Dacă sunteți cazat într-un hotel, verificați unde este cea mai apropiată ieșire de incendiu și asigurați-vă că nu este blocată. Evitați paturile supraetajate dacă copii foarte mici. Verificați echipamentele de joacă în aer liber pentru a vă asigura că sunt solide din punct de vedere structural și nu sunt stricate. 

Vacanțele înseamnă să te distrezi, să te relaxezi și să scapi de rutina zilnică. Însă mulți copii au rutinele lor acasă. Unele rutine nu vor mai putea fi respectate, dar totuși unele elemente de bază, cum ar fi ora de culcare și orele de masă, îi poate ajuta pe copii să se adapteze la schimbări în timp ce sunteți plecați

S-ar putea să fie nevoie să-i reamintiți copilului despre regulile și rutinele din vacanță. De exemplu, mergeți la înot doar cu un adult, folosiți întotdeauna protecție solară și o pălărie afară sau spuneți întotdeauna părinților unde mergeți.

O pauză de la rutină poate afecta somnul copiilor. Și dacă copiii nu dorm suficient, le poate fi mai mult mai greu să se bucure de călătoriile în familie. 



Călătoriile internaționale cu bebelușul


Să fii sănătos este o prioritate atunci când ești în vacanță. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu agenția de turism despre vaccinurile și medicamentele de care veți avea nevoie pentru destinație.

Este o idee bună să vă vaccinați copiii, în special copiii mici, cu mult timp înainte. Dacă copiii dumneavoastră sunt prea mici pentru vaccinările necesare, luați în considerare amânarea călătoriei. Dacă un copil este răcit, vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă este în regulă să zboare.

Notă: nu toate imunizările sau anti-malarie sunt potrivite pentru copii.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: bebelusi  copii  vacanta 

Articole similare

Culorile anului 2025 în materie de îmbrăcăminte pentru copii

Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...

Semnificația unui nume care inspiră feminitate și eleganță

Freya este un nume care aduce cu sine o aură de mister...

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...



Cele mai noi articole

De ce unii copii își rod unghiile?

Obiceiul sau obiceiul de a-și roade unghiile este o practică destul de...


Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

pixel