Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Laptele matern este un aliment sigur, natural și conține anticorpi care ajută la protejarea împotriva multor boli comune ale copilăriei. Dacă îți alăptezi bebelușul, este firesc să te întrebi ce să faci când te îmbolnăvești. Iată, deci, ce trebuie să știți despre răceli în timpul alăptării.
Vestea bună este că dovezile științifice sunt în mare măsură în favoarea continuării alăptării chiar și atunci când o mamă nu este bine. Pentru cele mai frecvente boli, cum ar fi răceala sau gripa, este, prin urmare, sigur să continuați să alăptați copilul, atâta timp cât luați măsurile de igienă necesare, cum ar fi spălarea bine pe mâini înainte de a-l ridica. Continuarea alăptării te va ajuta să-ți menții aportul de lapte și să-i oferi micuțului tău protecție împotriva germenilor pe care i-ar putea transmite.
Se poate întâmpla să ai o simplă răceală în timpul alăptării, dar în unele cazuri s-ar putea întâmpla să te simți prea rău pentru a alăpta. În acest caz, sfatul este să încerci să găsești și alte modalități de a oferi bebelușului tău lapte matern în siguranță, de exemplu încercând să extragi laptele.
Alternativ, puteți consulta un profesionist din domeniul sănătății care vă poate sfătui cu privire la cele mai bune soluții. Trebuie amintit că extragerea laptelui matern este, de asemenea, importantă pentru a sprijini producția acestuia, astfel încât să-ți poți alăpta din nou bebelușul atunci când în sfârșit te simți mai bine și ai recăpătat puterea de a face acest lucru.
Foto: Helena Lopes/ Pexels
Dacă sunteți răcită în timpul alăptării sau aveți alte boli comune, cum ar fi gripa, vărsăturile, diareea sau mastita, contactați mai întâi medicul dumneavoastră. Apoi asigurați-vă că urmați măsuri simple de igienă pentru a vă proteja copilul.
În special:
Mâinile trebuie spălate cu apă și săpun înainte și după atingerea copilului.
Dacă este necesar, puteți folosi și un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.
De asemenea, este important să curățați și să dezinfectați toate suprafețele pe care le-ați atins.
Spălați pompele de sân, recipientele de depozitare a laptelui și ustensilele pentru alăptare după fiecare utilizare.
Luați în considerare utilizarea unei măști.
În caz de Covid-19, puteți continua să alăptați cu precauțiile corespunzătoare. De fapt, transmiterea coronavirusului prin laptele matern și alăptare nu a fost detectată.
Foto: Monica Turlui/ Pexels
Când vine vorba de medicamentele de luat în timpul unei răceli în timpul alăptării, este important să discutați cu medicul dumneavoastră, să-i spuneți că alăptați și să întrebați despre opțiuni sigure pentru copilul dumneavoastră.
De asemenea, este important să spuneți specialistului dacă copilul dumneavoastră s-a născut prematur sau a avut icter la naștere, deoarece acest lucru poate afecta medicamentația pe care o puteți lua.
În general, administrarea de paracetamol este considerată compatibilă cu alăptarea și același lucru este valabil și pentru ibuprofen, în timp ce în prezența infecțiilor se pot folosi antibiotice, întotdeauna după prescripție medicală.
Chiar și luarea aspirinei în doze mici nu ar trebui să prezinte niciun risc. Potrivit unui studiu recent, transferul acidului acetilsalicilic în lapte este atât de scăzut încât nu poate fi detectat nici măcar cu metodologii foarte sofisticate. Prin urmare, utilizarea unei doze de 81 mg de aspirină ar trebui considerată sigură în timpul alăptării.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...
Vitamina D este esențială...