Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
De la unele aspecte ale vieții de zi cu zi până la tipul de vizite la medic de care aveți nevoie. Subiectele sunt variate și numeroase. În continuare, vă împărtășim cele mai frecvente și relevante întrebări pe care o femeie și le pune la prima sarcină.
Controalele medicale de bază includ consultații cu medicul dumneavoastră și 3 ecografii în săptămânile 12, 20 și 34. În plus, va trebui să faceți un test de sânge și un test de urină în fiecare trimestru.
Acestea sunt teste pentru o sarcină fără complicații. Dar pe baza istoricului familial, a evoluției și a timpului de gestație, se pot adăuga și alte analize.
Prima ecografie fetală este de obicei efectuată în primul trimestru pentru a confirma sarcina și pentru a estima cât timp sunteți însărcinată.
În timpul sarcinii este sănătos să faci activitate fizică și sportivă, atâta timp cât nu este de înaltă performanță sau de impact mare. De exemplu, cel mai bine este să evitați anumite discipline precum schiul, Crossfit-ul sau alergarea pentru o competiție.
Foto: Mart Production/ Pexels
Vă recomandăm să faceți o plimbare, înot, yoga sau pilates. Toate activitățile cu impact redus sau fără impact vă vor ajuta să vă relaxați și să vă întăriți mușchii spatelui, pelvisului și picioarelor. Acest lucru va fi foarte pozitiv în momentul nașterii.
Sarcina este cel mai puțin potrivit moment pentru a ține o dietă, deoarece este necesar să existe un plan alimentar echilibrat și variat, care să includă întreaga piramidă nutrițională.
Dacă vrei să ai grijă de tine ca să nu te îngrași prea mult, consultă-ți medicul pentru a afla cum să-ți organizezi planul alimentar astfel încât să ai toți nutrienții esențiali pentru sănătatea ta și a bebelușului tău.
Acest lucru va depinde foarte mult de greutatea inițială la momentul sarcinii, dar o creștere între 9 și 12 kilograme este bine. Ginecologul dumneavoastră vă va spune care este parametrul corect pe baza stării dumneavoastră de sănătate și a istoricului medical anterior.
Cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră identifică o anumită problemă, nu ar trebui să aveți nicio problemă să faceți sex în timpul sarcinii.
Călătoria depinde de când vrei să o faci și de cât de departe mergi. Nu este recomandabil să faceți acest lucru între săptămânile 24 și 36, deoarece dacă aveți nevoie de îngrijiri medicale pentru travaliu prematur, veți fi departe de medicul dumneavoastră.
Dacă plecați în vacanță, căutați o destinație care să aibă asistență medicală la prețuri accesibile și în niciun caz să nu alegeți să mergeți în locuri izolate.
Foto: Mart Production/ Pexels
Puteți conduce până când burta este la 25 de centimetri de volan. Când acea distanță se închide, nu mai este o situație sigură.
Pe de altă parte, nu este recomandat să conduci mai mult de 5 ore pe zi în timpul sarcinii. A fi imobilizat pentru o perioadă lungă de timp este rău pentru coloana vertebrală și pentru circulația sângelui la membrele inferioare.
Proaspetele mame încep de obicei să simtă mișcarea copilului între săptămânile 15 și 18 de gestație. Cu toate acestea, nu există o regulă stabilită, deoarece fiecare sarcină este diferită.
În termeni generali, munca nu este riscantă pentru femeile însărcinate. În orice caz, va depinde de tipul de muncă pe care o prestați și de mediul în care lucrați.
Femeile însărcinate sunt protejate de legi speciale iar angajatorii sunt obligați să ia măsurile necesare pentru a asigura siguranța dumneavoastră și a bebelușului dumneavoastră. Din acest motiv, este important să raportați cât mai curând posibil situația dvs. de muncă.
Expunerea la raze X nu este recomandată femeilor însărcinate, dar dacă este necesar, profesioniștii din domeniul sănătății sunt capabili să ia măsuri de precauție și să protejeze sănătatea bebelușului. Cu toate acestea, ori de câte ori este posibil, acest tip de studiu ar trebui amânat până după naștere.
Cu siguranță vor fi multe alte întrebări de pus, așa că vă sfătuim să vă consultați medicul. Ca în multe lucruri în viață, există oameni care, cu intenția de a ajuta, uneori dau sfaturi greșite sau care nu sunt compatibile cu cazul tău. Din acest motiv, cel mai bine este să apelați întotdeauna la surse de încredere cu orice întrebări.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...
Vitamina D este esențială...