Tineri elevi recompensați pentru succesul la olimpiadele internaționale
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Menstruația întârzie: dacă te afli la o vârstă fertilă și menstruația a întârziat mai mult de o săptămână, este posibil să fie vorba despre o sarcină. Dacă ai menstruație neregulată, acesta nu este un semn clar;
Sâni măriți și sensibili: Din primele zile după fecundare se produc schimbări hormonale care vor face ca sânii tăi să fie sensibili și chiar dureroși.
Greață, cu sau fără vărsături: Grețurile pot apărea în orice moment al zilei și pot apărea încă din pirmele zile după fecundare, deși sunt mai des întâlnite în jurul săptămânilor 6 - 8 de sarcină.
Creșterea frecvenței urinărilor: Există o mare probabilitate să mergi mai des la baie.
Oboseală: oboseala este unul dintre cele mai timpurii semne de sarcină din cauza progesteronului.
Există și alte simptome de sarcină, unele la fel de frecvent întâlnite, dar mai puțin evidente sau mai greu de corelat cu sarcina.
Fluxul de hormoni de la începutul sarcinii poate să producă schimbări bruște ale dispoziție.
Balonare: progesteronul încetinește tranzitul intestinal, ceea ce te poate face să te balonezi, exact așa cum se întâmplă în perioada premenstruală;
Sângerări ușoare, crampe, constipație, balonare pot fi alte simptome. De asemenea, unele aversiuni alimentare care pot apărea în timpul sarcinii. Este posibil ca să fii mai sensibilă la mirosuri.
Cât de repede se poate afla sarcina
În funcție de testul de sarcină, se poate afla dacă ești însărcinată la aproximativ 7 - 10 zile după fecundare. Un rezultat negativ obținut atât de devreme nu este unul care să fie clar și ar fi necesar repetarea lui. Testul după aproximativ o săptămână, când se presupune că a crescut suficient cantitatea de hormon hCG, specific sarcinii este mai clar.
Majoritatea testelor de sarcină sunt suficient de fiabile dacă sunt făcute în prima zi de întârziere a menstruației, însă se consideră, oficial, faptul că un rezultat fără echivoc apare la 7 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Raluca-Emima Vasilciuc și...
O țară a decis să suspende...
Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...
Postul Crăciunului este o...
Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025,...
Teodora Voinescu, o profesoară...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...