„Despre copii și părinți – Infinitele erori”: Un eveniment de neratat cu scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă
Protestul angajaților din învățământ are loc în Piața Victoriei, iar profesorii adunați acolo au început să cânte imnul național al României.
Protestatarii cer salarii mai mari, iar nemulțumirile lor se află înscripționate pe pancartele cu care s-au afișat în fața Guvernului: „Fără salarii în moneda statului Botswana”, „Fără educație moare orice nație”, „Vrem mai mult bănet, brutul îl vrem net” sau „4 la purtare pentru guvernare”.
„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a subliniat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.
Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a anunţat ieri seara, după întâlnirea cu liderii sindicali de la sediul FSLI, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.
„Să fie foarte clar, oamenii vor să aibă venituri care să conteze şi pentru pensii. Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensii”, au adăugat reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, prezenţi la protestul din Piaţa Victoriei. Marius Nistor a afirmat că „Guvernul nu a înţeles absolut nimic”.
Sindicaliştii din Educaţie prezenţi la protest au precizat că Guvernul României este responsabil pentru tot ce se întâmplă în continuare în ceea ce priveşte examenele elevilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ministerul Educației a anunțat...
Copiii hiperactivi, cei care...
Sunshine Guilt (sau „vinovăția soarelui”) este un...
Educarea este o artă, o...
Pot copiii să se implice în...