5 caracteristici ale psihopatiei copilăriei. Cum să recunoști un copil cu trăsături de psihopatie infantilă
Data publicării:
Unii copii manifestă comportamente ciudate care îi determină să se izoleze de cei din jur. Prezența anumitor modele de comportament încă din copilărie poate modela trăsăturile psihopatiei din copilărie care ar altera sănătatea mintală a persoanei în viitor.

Psihopatia copilăriei se manifestă în anumite comportamente care nu coincid cu comportamentul așteptat în acele situații. Principalele consecințe apar în relațiile emoționale cu cei din jur. În continuare, vom vedea principalele caracteristici ale acestei probleme.

Definiția termenului de  psihopatie indică faptul că acestea sunt modificări comportamentale cauzate de probleme mentale, în ciuda integrității perceptive a persoanei.

Cu cuvinte simple, explică faptul că individul care suferă de aceasta, în acest caz copilul, are funcții mentale și corporale depline, dar adaptarea lui la mediu nu este adecvată din cauza acestor probleme din psihicul său.

Deși cuvântul psihopat este șocant și este adesea legat de adulți, aceste caracteristici apar și la copii. De fapt, majoritatea acestor oameni prezentau simptome de psihopatie din copilărie.

Este necesar să subliniem că, în ciuda acestui fapt,  psihopatul nu este întotdeauna acea persoană tulburată, violentă și criminală așa cum arată în filme. Ar putea fi pur și simplu o persoană cu o lipsă de empatie sau sensibilitate, așa cum vom descrie mai târziu.

„Psihopatia copilului nu afectează capacitatea cognitivă a copilului, dar va avea un efect negativ asupra abilităților sale afective.”

5 caracteristici ale psihopatiei copilăriei

Cum să recunoști un copil cu trăsături de psihopatie infantilă? Copiii care suferă de un anumit tip de psihopatie din copilărie tind să aibă unele sau multe dintre aceste probleme de comportament:

- Sunt egocentri, incapabili de a împărtăși și foarte pretențioși și inflexibili cu părinții lor.

- Au tendința de a nu asculta. Dacă ascultă, este de obicei sub amenințare.

- Cu greu își vor exprima emoții. La copii, emoțiile sunt foarte evidente. Practic nu le ascund, mai ales pe cele primare. Dacă un copil arată puțin din acest tip de răspuns la mediu, poate fi un semn de psihopatie din copilărie.

- Nu sunt empatici. Le este foarte greu să identifice și să interpreteze emoțiile celorlalți. Mai mult, le va fi greu să se implice într-o relație emoțională cu o altă persoană.

- Sunt insensibili. Ei nu simt vinovăția, remuşcările şi nu-şi cer scuze pentru comportamentele lor rele. În plus, acestea tind să fie frecvente, fie sub formă de agresiune fizică sau verbală, pentru a impune dominația.

Pe de altă parte, la adolescenți, înclinația de a se răzvrăti și de a încălca regulile tind să fie indicatori ai psihopatiei. Ar putea fi chiar consumul de substanțe nocive precum alcoolul, tutunul sau drogurile. Chiar dacă acestea sunt comportamente care ar putea apărea oricum, fără a da formă trăsăturilor psihopatiei.

2. Foto: Free... (5-caracteristici-ale-psihopatiei-copilariei--cum-sa-recunosti-un-copil-cu-trasaturi-de-psihopatie-infantila-2_93283400.jpg)

Foto: Freepik volodymyr-t

Diagnosticul psihopatiei copilăriei

De obicei apare în jurul vârstei de 5 ani, pe măsură ce copilul începe să-și extindă cercul social. La un copil care nu prezintă aceste modificări, aceste comportamente sau comportamente rele dispar după ce a învățat regulile și valorile care guvernează viața socială. Pedeapsa, spun specialiştii, nu este modalitatea ideală de a realiza acest lucru.

La copiii cu psihopatii, agresivitatea lor înnăscută îi face de neînțeles să simtă durerea celuilalt sau să aibă compasiune pentru ea. Chiar dacă sunt cei mai apropiați de ei. Repetăm ​​că violența nu poate fi exercitată doar fizic. Poate fi și violență psihologică sau verbală.

Astăzi, progresele științifice fac posibilă măsurarea răspunsurilor creierului la anumiți stimuli. Astfel, trăsăturile psihopatiei ar putea fi identificate printr-un studiu numit tomografie cu emisie de pozitroni.

Sfaturi pentru tratarea acesteia

Terapia psihologică este o alternativă foarte complexă pentru aceste cazuri care, potrivit psihologilor de la University College London (în Marea Britanie), apar la unul din o sută de copii. Acest lucru se datorează faptului că acești pacienți sunt incapabili să aibă o comunicare sinceră și deschisă cu ceilalți. Și mai rău dacă este o persoană pe care nu o cunoaște, așa cum ar fi cazul unui terapeut.

Cu toate acestea, planificarea unui tratament psihologic intens și de lungă durată într-o instituție care are resursele umane și echipele interdisciplinare pentru a face acest lucru poate funcționa. Acest ultim punct este esențial, deoarece  lăsarea unei singure persoane să aibă grijă de o persoană cu o psihopatie poate fi extrem de obositoare pentru sănătatea sa mintală.

Majoritatea specialiștilor spun că socializarea lor este o componentă dificilă, deși unele programe actuale urmăresc reducerea recăderilor.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

Anemia după naștere: cauze, simptome și tratament

Anemia este o patologie destul de frecventă după...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel