Radu Leca: „Anxiosul și depresivul doar afirmă că vrea să se facă bine” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Anxietatea și depresia sunt două dintre cele mai frecvente tulburări emoționale cu care se confruntă oamenii în societatea modernă, iar natura lor profundă și complexă ridică multe întrebări despre cauzele și tratamentele posibile.

De multe ori, când vorbim despre aceste afecțiuni, tendința este de a le înțelege doar din perspectiva simptomelor vizibile: neliniște continuă, pesimism, oboseală psihică și fizică, teama constantă de viitor sau lipsa de energie.

Totuși, ceea ce este adesea trecut cu vederea este un aspect fundamental al acestora – legătura profundă dintre anxietate, depresie și singurătatea emoțională.

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Citește și Părinți toxici de mătase. Radu Leca: „Ei au o structură intelectuală profund dementă de așteptare a greșelii pe care copilul o face”

Mulți oameni care se confruntă cu anxietatea vor recunoaște că, de multe ori, nu este vorba doar despre un fricos sau neliniștit sentiment care apare fără motiv.

De fapt, multe dintre persoanele anxioase descriu această stare ca fiind o formă de răspuns la propria lor singurătate interioară. Singurătatea nu se referă doar la absența unei prezențe fizice în jurul nostru, ci este o izolare profundă la nivel emoțional.

 

 

Sursa foto: Freepik.com@DC Studio

Aceasta poate însemna sentimentul că nu te simți înțeles sau acceptat de ceilalți, chiar și atunci când ești în mijlocul unei mulțimi.

Anxietatea, astfel, devine un mecanism de apărare.

Vezi și Radu Leca, despre generația actuală de părinți: „Sindromul lui Dumnezeu nu e doar la doctori și la politicieni, ci și la părinți”

Radu Leca: „Anxiosul și depresivul doar afirmă ca vrea să se facă bine”

SURSA FOTO: Freepik.com@Drazen Zigic

“Anxiosul și depresivul doar afirmă că vrea să se facă bine. Atât. Dacă noi ne vindecăm, noi nu mai simțim. Nemaisimțind subiectul se simte singur. Ai observat ca majoritatea oamenilor anxioși, ei sunt anxioși pentru ca sunt singuri?

Și anxietatea apare ca răspuns la propria singurătate, fiindcă simte altceva? Nu se mai simte atât de amărât. E altceva. Nu contează ca e rău. Noi avem de-a face cu elemente pe care oficial spunem ca nu le înțelegem din anxietate și depresie.

Dar nouă ne plac, ne seduc. Anxiosul se înfurie când aude asta”, explică Radu Leca, în cadrul emisiunii DryPsy, moderată de Ramona A. Dumitru.

Cele mai prevalente probleme de sănătate mintală în rândul adulților tineri sunt anxietatea (afectează în prezent 301 de milioane de oameni), depresia (afectează în prezent peste 280 de milioane de oameni) șitulburările alimentare (bulimia, anorexia, dismorfia corporală).

Materialul integral pe această temă, dar și alte subiecte de interes, în linkul de mai jos:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
pixel