Răzvan Vasile: „Școala se împarte în trei elemente. Repet și vreau să țină minte toată lumea că asta este chiar esență și secret” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Educația unui copil nu se rezumă doar la ce se întâmplă între pereții unei școli. În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, Răzvan Vasile, antreprenor, speaker, mentor și life coach, a explicat că educația este un proces continuu, care se împreunează în trei mari piloni: „Școala se împarte în trei elemente!”

Potrivit lui Răzvan Vasile, adevărata școală este cea de acasă, unde părinții reprezintă primele și cele mai importante modele pentru copil.

„Este școala de acasă, cei 7 ani. Și, în general, școala de acasă până când pleci de acasă, e mama și tata care sunt modele. Asta e adevărata școală.

Repet și vreau să ținem minte toată lumea că asta este chiar esență și secret: tot ce se află în afara copilului în primii 7-12 ani de viață se va afla în interiorul lui în vremea de adult.

Deci, atenție la școala asta! Aici trebuie să fie perfect cât poți tu de bine. Un părinte nu poate să fie perfect, dar să fie mai bun decât a fost ieri, să fie un pic mai bun în fiecare zi”, a spus Răzvan Vasile la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

CITEȘTE ȘI Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Răzvan Vasile: „În școala clasică, tradițională, să educăm copilul pe bază de abilități”

SURSA FOTO: freepik.com @oksix

Deși școala tradițională are un rol important în educația copiilor, Răzvan Vasile atrage atenția asupra modului în care aceasta trebuie adaptată.

„Apoi, vine școala clasică, tradițională unde eu recomand urmărirea vocației, unde eu recomand să scoatem un pic din presiune și să educăm copilul pe bază de abilități, să facem lucruri care-i cresc abilitățile în viitor.

Viitorul care vine acum, viitorul care va veni, nu mai e ca viitorul pe care l-am avut noi. Viitorul care va veni se va baza doar pe abilități care sunt cognitive, interpersonale, de autonomie și self-leadership, digitale și financiare.

Dacă tu educi un copil financiar, îl educi digital, cognitiv - adică să aibă observație rapidă, critică. Sunt 57 de abilități ale viitorului fabuloase, împărțite în astea cinci categorii. Fantastice!

Asta trebuie să acționezi tu pentru pentru copil. Și nu trebuie să se nască cu o abilitate. Abilitățile se creează.

Școala, în principal, ar trebui să creeze caracterul copilului. Ar trebui să fie formatoare de caractere. Așa erau pe timpuri dascălii. Acum, ai văzut, nu mai au nici personalitate unii. Nu putem da vina pe școală, pe profesori, intrăm iar în dramatizare, victimizare ș.a.m.d.

Noi, în mâna noastră, a părinților, se află totul!” subliniază expertul.

VEZI ȘI Răzvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / VIDEO

Autodezvoltarea: Drumul spre excelență

SURSA FOTO: freepik.com @user11290535

Al treilea pilon al educației, conform lui Răzvan Vasile, este autodezvoltarea, adică identificarea și cultivarea vocației copilului.

„A treia chestie este autodezvoltarea. Adică, du-l pe copil spre vocația lui.

Du-l la cursuri suplimentare de mentorat, de mentalitate. Dacă tu vrei să fii de neînlocuit sau vrei să n-ai probleme vreodată, pune accent pe lucrurile pe care nu ți le poate lua nimeni niciodată! Pe ce? Caracter, controlul emoțiilor, atitudine, mentalitate, dezvoltare personală.

Și atunci tu vei fi de neînlocuit! N-ai cum să dai greș cu asta. Nu trebuie să faci nimic altceva ca să fii de succes decât ce nu fac ceilalți.

Nimeni nu e disciplinat, nimeni n-are mentalitate de creștere, nimeni n-are regularitate, n-au obiective oamenii”, mai spune Răzvan Vasile.

Educația nu înseamnă doar informații, ci formarea unui caracter puternic, capabil să depășească provocările viitorului.

 

URMĂRIȚI EMISIUNEA PĂRINȚI PREZENȚI - EPISODULCU RĂZVAN VASILE - INTEGRAL:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
pixel