Regula de aur a lui Kate Middleton pentru creșterea copiilor: „Este la fel de important ca excelența în matematică sau sport”
Data publicării:
Prințesa de Wales și soția moștenitorului tronului Casei Windsor pare să fi îmbrățișat dictaturile parentale blânde, acordând o mare importanță valorilor precum empatia, respectul și onestitatea față de ceilalți: „Este la fel de important ca excelența în matematică sau sport”  

Kate Middleton are o regulă de aur pentru educația copiilor ei, iar valoarea ei este atât de mare încât nici măcar nu ar schimba-o pentru succesele academice sau sportive ale copiilor ei. Între aparițiile publice și viața privată, Prințesa de Wales a demonstrat în mod repetat cum o educație bazată pe seninătate și respect este fundamentul pe care să construiască viitorul copiilor ei, George, Charlotte și Louis.

Dar care este elementul pe care Kate îl consideră fundamental astfel încât îl plasează în centrul filozofiei sale educaționale?

Pentru Kate și William, valorile morale sunt o prioritate de top în creșterea copiilor lor. Să crești trei copii în fața ochilor lumii nu este ușor, mai ales când unul dintre ei este destinat tronului. Cu toate acestea, cuplul regal este hotărât să le transmită valori precum bunătatea, respectul și onestitatea.

Kate a declarat de fapt că aceste principii au ghidat-o de-a lungul vieții și își dorește ca și copiii ei să poată crește cu aceste puncte de referință.

Educați fără teama de mici greșeli


Dacă există un lucru care o diferențiază pe Kate, este capacitatea ei de a menține o abordare calmă.

Louis, cel mai mic dintre copii, este cunoscut pentru vivacitatea sa în timpul evenimentelor publice, dar Kate și William tratează comportamentul său cu umor, fără pedepse aspre.

Potrivit unor foști colaboratori, Kate ar prefera de fapt să-și lase copiii să se comporte ca toți semenii lor, favorizând creșterea emoțională a celor mici în detrimentul respectului riguros pentru eticheta Palatului.

Până la urmă, chiar dacă sunt de sânge regal, micuții prinți rămân copii, iar atitudinea lui Kate (și a soțului ei William) apare în concordanță cu abordarea generală a noilor generații de părinți, mult mai atenți la empatie și la gestionarea emoțiilor, comparativ cu trecutul. 

Dragostea ca piatră de temelie

Potrivit reconstituirilor din mass-media și experții în afaceri interne de la Familia Regală, experiența bolii ar fi împins-o pe Kate să reflecteze asupra a ceea ce contează cu adevărat, iar prințesa a subliniat cum dragostea este baza tuturor.

În actualizarea ei de sănătate, Middleton a explicat cum această perioadă hotărât complicată a determinat-o să reevalueze importanța micilor momente de afecțiune și recunoștință. Atenția, iubirea, simplul gest de a da și primi afecțiune, a devenit astfel o parte esențială a mesajului pe care vrea să îl transmită copiilor săi.

Citește și: Acestea sunt tradițiile de Crăciun de care Kate Middleton vrea să scape

Provocarea modernității

În 2023, în timpul unui interviu radio cu gazda Roman Kemp, Kate admitese deja că creșterea copiilor este o provocare constantă, mai ales în societatea actuală. Din acest motiv, Middleton a spus că este convinsă că sarcina mamelor și a taților este de a garanta un sprijin emoțional adecvat, nu prin acumularea de obiecte sau experiențe de lux cu orice preț, ci prin oferirea unei rețele solide de sprijin.

Citește și: Iată ce slujbă i-ar plăcea prințului George să facă dacă nu ar fi destinat să fie rege

O afirmație asupra căreia, potrivit propriilor cuvinte ale Prințesei de Wales, este de acord și soțul ei William, care a subliniat în repetate rânduri modul în care, în viața lor privată, moștenitorii tronului de la Windsor vor să se simtă ca o „familie normală”, cu emoţii şi legături asemănătoare celor ale tuturor celorlalţi.

O abordare modernă și senină

După cum a subliniat chiar Mirror, modul în care Kate și William aleg să abordeze statutul de părinte a fost lăudat în mod repetat de experți. Judi James, analist comportamental, a explicat că William pare să tragă lecții din trecut pentru a-și crea o familie modernă, diferită de cea mai rigidă în care a crescut, și datorită evenimentelor tulburi care au avut loc între părinții săi.

Angajamentul lui William și Kate de a-și crește copiii după principii solide și într-un mediu senin reprezintă așadar nu doar un exemplu pentru public, ci și o nouă perspectivă pentru familia regală engleză și viitoarele generații de prinți și prințese.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel