Regulile de aur ale parentingului lui Kate Middleton: Cum reușește prințesa de Wales să fie o mamă exemplară
Data publicării:
Când prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis fac o apariție publică, inevitabil atrag toate privirile. Toți cei prezenți își concentrează atenția asupra lor, admirând comportamentul lor. 

E remarcabil cum, de cele mai multe ori, aceștia se comportă exemplar, chiar și în situații care ar putea fi copleșitoare pentru cei de vârsta lor. Secretul din spatele acestei discipline și comportamentului impecabil pare să fie influența mamei lor, Kate Middleton.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: cum reușește Kate să mențină o asemenea disciplină în rândul micuților, având în vedere toate provocările și presiunile la care sunt supuși?

Secretul lui Kate Middleton

Să gestionezi trei copii poate fi o provocare în orice context, dar lucrurile devin mult mai dificile atunci când acești copii trebuie să apară în fața lumii întregi la evenimente publice, unde fiecare mișcare a lor este atent observată și judecată.

În astfel de situații, Prințesa de Wales, Kate Middleton, dovedește că stăpânește arta de a-și menține copiii sub control și de a-i ajuta să se comporte exemplar. Secretul ei? Un set bine definit de reguli de parenting, pe care le aplică cu consecvență și care s-au dovedit eficiente în numeroase rânduri.

Aceste strategii nu sunt doar simple trucuri, ci principii clare și bine structurate, care îi ajută pe micuții regali să se adapteze la presiunile imense ale vieții publice și să se comporte cu grație și respect, indiferent de situație. În spatele zâmbetului cald al lui Kate se află o fermitate bine calculată, care garantează că fiecare copil învață să respecte aceste reguli, fără excepții.

„Kate provine dintr-o familie stabilă și fericită, în care a crescut alături de sora ei, Pippa, și fratele James. Cred că a învățat multe de la mama ei și vrea să le ofere copiilor ei o copilărie la fel de ferictă ca a ei”, spune expertul regal Claudia Joseph pentru Fabulous, citat de okmagazine.ro.

Așadar, cum își crește Kate Middleton copiii în intimitatea și protecția oferite de pereții palatului? Ce reguli și principii aplică pentru a le asigura o copilărie echilibrată și plină de iubire?

SURSA FOTO: captură video YouTube @Global News

 

#1 Fără pedepse!

În timp ce mulți părinți recurg la metode tradiționale de disciplină, cum ar fi trimiterea copiilor la colț sau în camera lor pentru a reflecta asupra comportamentului lor, Kate și William adoptă o abordare diferită.

În loc să aplice pedepse stricte pentru micile năzdrăvănii ale copiilor lor, cei doi aleg să se concentreze pe înțelegerea și comunicarea eficientă.

„William și Kate se înțeleg de minune în privința metodelor de parenting folosite și ei nu vor să țipe la copii, să-i tragă de braț sau să-i trimită la locul lor, atunci când ei greșesc. Părinții regali cred în puterea explicațiilor, le spun acestora ce greșesc și de ce e bine să se comporte frumos în public”, a mai spus expertul regal, conform sursei citate.

Această abordare se bazează pe ideea că înțelegerea greșelilor și dialogul deschis sunt esențiale pentru dezvoltarea unor copii echilibrați și respectuoși, care învață din experiențele lor fără a se simți aspru sancționați.

#2 Copiii sunt separați când izbucnesc certuri

Claudia observă că Kate, ca mamă, abordează parentingul într-un mod „relaxat” și pune accent pe activități recreative și momente pline de bucurie în aer liber alături de copiii ei.

Însă, atunci când micuții intră în conflicte și nu mai reușesc să se înțeleagă, Kate are o strategie proprie pentru a gestiona aceste situații tensionate.

„Atunci când apar certuri între ei, copiii sunt separați și li se explică ce au greșit. Foarte rar se folosesc și cuvinte mai aspre la adresa lor”, mai spune Claudia Joseph.

Această metodă permite copiilor să-și regăsească calmul și să reflecteze asupra comportamentului lor, învățând astfel să gestioneze conflictele într-un mod mai pozitiv și constructiv.

#3 Relaxarea este o prioritate 

Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis sunt copii extrem de cunoscuți, adesea sub lumina reflectoarelor, ceea ce face ca mama lor să fie extrem de atentă la modul în care le asigură o copilărie cât mai normală. Atunci când nu sunt angajați în activități publice sau oficiale, cei trei frați se bucură de o rutină obișnuită și de momente de relaxare.

„Cred că Prințesa Diana și Carole Middleton și-au dorit amândouă ca copiii lor să aibă o copilărie fericită, iar Kate și William își doresc amândoi ca cei trei copii ai lor să fie crescuți ca orice alt copil din jurul lor”, mai susține expertul regal.

Prin asigurarea unor activități și experiențe obișnuite, Kate și William își propun să le ofere micuților lor o copilărie plină de bucurie și normalitate, chiar și în contextul vieții lor publice intense.

#4 Se apleacă la nivelul lor pentru a-i înțelege

Este absolut natural ca George și Charlotte să se simtă copleșiți de atenția constantă pe care o primesc în public, iar mama lor este conștientă de acest lucru. Înțelegând impactul acestei atenții asupra lor, Kate face eforturi constante pentru a se adapta la nivelul lor emoțional și fizic, astfel încât să le ofere confort și asigurare.

„O vedem adesea pe Kate că se apleacă până la nivelul celor mici, ca să-i poată privi în ochi și a-i face să înțeleagă că ea e tot timpul aproape de ei. Atunci când se află la nivelul lor, mesajul pe care Kate îl are de transmis se înțelege mai repede și mai bine. Le spune ce au greșit și îi ascultă să vadă ce au de zis. Ea și William sunt foarte tactili, am văzut, de-a lungul anilor, multe imagini cu ei ținându-și de mână copiii, ducându-i la școală, plimbându-se împreună cu bicicleta”, a mai spus expertul regal.

Această implicare fizică și emoțională subliniază angajamentul lor de a fi aproape de copii și de a le oferi un sentiment constant de securitate și iubire.

#5 Le acordă atenție și le ascultă punctul de vedere

Pentru cei trei micuți prinți, George, Charlotte și Louis, este adesea o provocare să rămână liniștiți și nemișcați în timpul unor evenimente oficiale, având în vedere vârsta lor și natura solicitantă a acestor situații. Când devin agitați sau nerăbdători, Kate nu doar că observă semnele de disconfort, ci își dedică timp pentru a înțelege ce i-a supărat și ce i-ar putea face să se simtă mai bine.

„În loc să le spună să stea cuminți, ea spune: `Știu că e obositor, știu că e plictisitor, dar, într-o oră, o să poți mânca pui Shanghai după pofta inimii`. Încearcă, de fiecare dată, să se înțeleagă cu ei”, a mai precizat biograful regal.

Această tehnică de a le arăta empatie și de a le oferi perspective asupra situației îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine contextul și să gestioneze mai ușor momentele dificile. În felul acesta, Kate nu doar că îi calmează, dar îi și implică activ în procesul de înțelegere și acceptare a situației.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel