Restricții petru copiii sub 16 ani. Nu mai au voie să facă live-uri pe Instagram
Data publicării:
Restricții impuse de Meta copiiilor sub 16 ani.

Meta mai anunță că urmează să își extindă măsurile de siguranță și pentru utilizatorii sub 18 ani de pe platformele Facebook și Messenger.

Mai exact, utilizatorii sub 16 ani vor avea restricționată funcția Live pe Instagram și vor avea nevoie de acordul părinților pentru a modifica această setare.

De asemenea, vor avea nevoie de acest acord dacă vor să dezactiveze funcția care estompează imaginile în care este detectată nuditate în mesajele directe.

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Citește și Adolescence | „I-am luat tot ce avea nevoie”. Psiholog Ana-Maria Zamfir, despre sacrificii greșit înțelese și goluri imposibil de umplut în sufletul copiilor / VIDEO

Schimbările au fost anunțate împreună cu extinderea sistemului de conturi pentru adolescenți de pe Instagram către Facebook și Messenger. Acestea din urmă vor fi lansate inițial în SUA, Marea Britanie, Australia și Canada, mai este precizat în text.

Potrivit sursei menționate, 54 de milioane de adolescenți sub 18 ani folosesc conturi de Instagram la nivel global, iar peste 90% dintre utilizatorii cu vârste între 13 și 15 ani păstrează restricțiile implicite.

„Acestea sunt actualizări importante”

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Conturile pentru adolescenți au fost introduse anul trecut și impun ca utilizatorii sub 18 ani să aibă implicit setări care le permit părinților să stabilească limite zilnice de utilizare, să blocheze accesul la aplicație în anumite intervale orare și să vadă conturile cu care copilul lor schimbă mesaje.

„Anul trecut, am reimaginat experiența Instagram pentru adolescenți – și pentru părinții lor – prin introducerea conturilor Instagram pentru adolescenți. Conturile pentru adolescenți au protecții încorporate care limitează cine poate contacta adolescenții și conținutul pe care îl văd.

Plasăm automat adolescenții în conturi pentru adolescenți, iar cei sub 16 ani au nevoie de permisiunea unui părinte pentru a schimba orice setări care să devină mai puțin stricte.

După implementarea acestor modificări, 97% dintre adolescenții cu vârsta între 13 și 15 ani au rămas sub aceste restricții încorporate, pe care le considerăm a oferi cea mai potrivită experiență pentru adolescenții mai tineri.

Acestea sunt actualizări importante care au schimbat fundamental experiența adolescenților pe Instagram.

Suntem încurajați de progresul făcut, dar munca noastră pentru a sprijini părinții și adolescenții nu se oprește aici, așa că anunțăm protecții suplimentare și extinderea conturilor pentru adolescenți la Facebook și Messenger pentru a oferi părinților mai multă liniște sufletească pe aplicațiile Meta”, se arată pe pagina celor de la Meta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Top 10 cele mai populare prenume de fată din 2010

În ultimii ani, alegerea unui nume pentru copii a...

Ce produse de machiaj ar trebui evitate în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă plină de schimbări – atât...

Nume adorabile pentru fetițe, scurte și pline de farmec

Alegerea unui nume pentru fetița ta este un moment cu...



Cele mai noi articole

Top citite

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Răsturnare de situație în cazul bebelușului furat de la maternitatea din Bacău: Povestea din spatele întâmplării e revoltătoare, procurorii au aflat detalii tulburătoare

„Parenting paralel”. Acest stil parental controversat salvează copiii de conflict, manipulare și traume psihologice. Ce spun specialiștii

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

pixel