Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
În cazul Europei, există o creștere îngrijorătoare a cazurilor de febră dengue, în special în zonele afectate de inundaţii sau temperaturi ridicate. Această boală virală, care este transmisă de ţânţarii infectaţi, poate provoca febră severă, dureri articulare şi musculare, erupţii cutanate și, în unele cazuri, complicaţii grave, cum ar fi hemoragiile interne sau şocul dengue.
De asemenea, se observă și o prezenţă în creştere a infecţiei West Nile, care poate fi fatală pentru unii pacienţi. Anul trecut, România s-a situat pe locul trei în Europa în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate, cu un total de 47 de persoane infectate. Capitala ţării, Bucureştiul, este de asemenea inclusă în harta zonelelor cu cel mai mare număr de ţânţari.
Această situaţie alarmantă a dus la creșterea preocupărilor autorităţilor și la intensificarea eforturilor de combatere a ţânţarilor și a bolilor pe care le transmit. Campaniile de informare și educaţie publică sunt esenţiale pentru conştientizarea populaţiei cu privire la măsurile de prevenţie și protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţar, precum și pentru identificarea și raportarea promptă a cazurilor suspecte de boli transmitere de ţânţari.
Se recomandă acordarea unei atenţii sporite igienei personale și a mediului înconjurător, evitarea acumulării de apă stătută în locuri precum ghivece de flori sau containere abandonate, care pot deveni adevărate cuiburi de ţânţari. Autorităţile trebuie să întreprindă măsuri eficiente de control al populaţiei de ţânţari, prin tratamente chimice sau biologice, pentru a reduce riscul de transmitere a bolilor.
Riscul bolilor transmise de ţânţari se află într-o creştere alarmantă în Europa din cauza valurilor de căldură și inundaţiilor, care favorizează dezvoltarea ţânţarilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Din 1 ianuarie, filmul Quiet...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...