Rugăciuni pentru ajutorul copiilor la examene: Cele 4 rugăciuni ale elevilor
Data publicării:
Examenele  sunt un moment crucial în viața unui elev sau student. Pregătirea și examenul în sine pot fi o sursă de stres și anxietate. Dar nu suntem singuri în această călătorie. Ne putem adresa lui Dumnezeu pentru înțelepciune, calm, putere și pace interioară în acest timp.

Rugăciunea este o practică prin care se poate găsi confort și îndrumare divină. 

Rugăciune părinților

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu Cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să învețe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl așteaptă. Tu știi ce e bine și ce e rău. În mâinile Tale sunt viețile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăți și de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubești mai mult decât noi și știi ce-i este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute viețuirea curată și sfântă, ca să dobândească Împărăția Cerurilor. Viețile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câștiga bunătățile vremelnice, de nu le vom dobândi și pe cele veșnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ție? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră și să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt.

Amin!

Rugăciunile elevilor și studenților

1. Rugăciunea pentru înțelepciune și calm

Doamne, te rog dă-mi înțelepciune și calm în timpul pregătirii mele pentru examene. Ajută-mă să mă concentrez asupra studiului și să înțeleg conceptele în mod clar. Îmi luminează mintea astfel încât să pot asimila informația în mod eficient. Te rog să elimini toate formele de distragere a atenției și ajută-mă să rămân calm chiar și atunci când lucrurile par dificile. Acordă-mi răbdarea de a face față provocărilor și înțelepciunea de a lua decizii bune pe parcursul studiilor mele.

Amin.

2. Rugăciunea pentru iluminarea minții

Doamne, te rog luminează-mi mintea în timpul examenelor de facultate. Acordați-mi capacitatea de a înțelege și a aminti ceea ce am studiat. Îndrumă-mă în rezolvarea problemelor și aplicarea conceptelor. Te rog să-mi deschizi mintea spre învățare și să mă faci să înțeleg lucrurile profund. Ajută-mă să depășesc dificultățile și să găsesc soluții creative. Te rog să-mi dai claritatea mentală necesară pentru a face față examenelor cu încredere.

Amin.

3. Rugăciunea pentru putere și perseverență

Doamne, te rog dă-mi putere și perseverență în timpul pregătirii mele pentru examene. Știu că drumul nu va fi ușor, dar te rog să-mi dai puterea de a face față provocărilor și să nu renunț în fața dificultăților. Ajută-mă să rămân motivat și să mențin un spirit pozitiv în ciuda oricăror dezamăgiri. Te rog să-mi dai puterea de a continua să studiez chiar și atunci când sunt obosit sau nemotivat. Dă-mi puterea să depășesc obstacolele și să perseverez până la capăt.

Amin.

4. Rugăciunea pentru pace interioară și încredere

Doamne, te rog, dă-mi pace interioară și încredere în timpul examenelor de facultate. Ajută-mă să mă eliberez de anxietatea și stresul care pot însoți această perioadă. Dă-mi liniștea să știu că am făcut tot ce am putut și că rezultatul final este în mâinile tale. Tă rog să-mi dai încrederea să știu că, indiferent de rezultat, am învățat și am crescut de-a lungul acestei călătorii. Ajută-mă să-mi păstrez credința în mine și în îndrumarea ta divină.

Amin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

7 semne că ești o femeie extrem de puternică și independentă

Vă întrebați dacă radiați cu adevărat putere și...



Cele mai noi articole

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel