Scrisoarea pe care orice mamă ar trebui să o scrie fiicei sale
Data actualizării:
Data publicării:
Fiecare mamă vrea ca fiica ei să fie fericită. Chiar mai fericită decât ea. Mama e cea care se gândește la experiențele sale de viață și îi poate oferi sfaturi valoroase.

Chiar dacă mama îi va oferi fiicei cele mai bune și mai drăgăstoase sfaturi, e posibil ca aceasta să nu fie pregătită se le înțeleagă.

Dar o va putea face când va fi mai mare și dacă va dori să le ”asculte” și să țină cont de ele o va face cu siguranță. Scrie-i o scrisoare, poate o va citi si printre cuvintele tale va găsi sfaturi prețioase care îi vor face viața mai ușoară.

Să aruncăm o privire la scrisoarea pe care și tu, dacă ești mamă de fată, ar trebui să o scrii fiicei tale

Dragă fiică,


... Nu-ți cere scuze când cineva te rănește.


... Nu spune: „Îmi pare rău, sunt  cam dificilă”. Nu ești deloc dificilă. Ești o persoană cu propriile tale gânduri și sentimente care merită respect.


… Nu te jena sau căuta scuze atunci când refuzi un băiat pe care nu vrei să îl cunoști. Nu datorezi nimănui explicații. Un simplu „Nu, mulțumesc” ar trebui să fie acceptabil.


... Nu te gândi prea mult la ceea ce mănânci în fața celorlalți. Dacă ți-e foame, mănâncă ce vrei. Dacă vrei pizza, nu comanda o salată doar pentru că sunt alții în preajma ta. Comandă o pizza.


… Nu-ți purta părul lung doar pentru a face pe plac cuiva.


… Nu purta o rochie dacă nu vrei. Nu te machia dacă nu îți place.


… Nu sta acasă pentru că nu ai cu cine ieși. Ieși și experimentează singură sentimentele.


… Nu reține lacrimile. Lacrimile înseamnă că simți că trebuie să iasă ceva din tine. Nu este o slăbiciune. Lacrimile sunt nobile.

2. Fotografie... (pexels-dariaobymaha-1684001_49901100.jpg)

Fotografie de la Daria Obymaha/ Pexels


… Nu râde pentru că ți s-a spus că ar trebui.

… Nu-ți fie frică să râzi de propriile tale glume.


… Nu spune DA doar pentru a fi politicos. Spune NU dacă așa consideri că este potrivit.


… Nu-ți ascunde opiniile. Spune-le și spune-le cu voce tare.


… Nu-ți cere scuze pentru cine ești. Fii curajoasă, îndrăzneață și frumoasă. Fii tu însuți fără compromisuri.

... Nu te minți pe tine însuți. Să nu o faci niciodată.

...Ține minte: femeile sunt doar prietene și atât. Dacă nu vrei să știe nimeni, nu spune nici unei prietene ceea ce nu vrei să se afle.

 ... Dacă nu știi ce să faci, ia o pauză

... Fiecare bărbat „greșit” și fiecare eșec în dragoste te va conduce la cel potrivit.

... Greșelile sunt inevitabile și valoroase. Te duc în vârf.

... Gândește, analizează și îndoiește-te întotdeauna. Evită stereotipurile.

... Orice s-ar întâmpla, cu siguranță mâine va fi o nouă zi.

... . Totul în viață este împărțit în mod egal: ura și iubirea, bogăția și sărăcia, râsetele și lacrimile, dar poți oricând să decizi de ce jumătate te vei ține.

Și cel mai important: Indiferent ce s-ar întâmpla, mama te va iubi mereu.

Citește și:

Mamă de fată? Nu-i spune nciodată fiicei tale aceste 4 lucruri

Nu există nicio îndoială că relația mamă-fiică este o funcție a sumei mesajelor educaționale ale mamei, dar și a reacțiilor verbale ale fiicei.

Cuvintele nesănătoase sunt dispozitive hipnotice materne implantate în memoria comportamentală a fiicei. Ele trebuie eradicate pentru a scoate în evidență potențialul dialogului adevărat și pentru a reconstrui un model de comportament eliberator și echilibrat.

Iată câteva fraze pe care o mamă nu ar trebui să le spună niciodată unei fiice, preluate din „Dicționarul bilingv mamă/fiică fiică/mamă” de Joseph și Caroline Messinger... Citește mai mult AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel