Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Avem o mare problemă, noi mămicile”. Atenție la acest detaliu de pe torturile aniversare
Reprezentanții Ministerului Educației au subliniat, joi, că toate rețelele sociale trebuie să respecte reglementările privind protecția minorilor în mediul online, iar orice conținut care ar putea pune în pericol siguranța fizică sau psihologică a copiilor trebuie să fie filtrat pe aceste platforme, conform Agerpres.
Aceste avertismente vin în contextul în care mai mulți copii au fost internați în spital după ce au participat la provocarea „Superman” de pe TikTok.
Citește și „Superman Challenge”, provocarea de pe TikTok care a băgat 20 de copii în spital într-o singură zi
„Toate platformele sociale trebuie să respecte regulile de protecţie a minorilor în spaţiul online. Orice conţinut ce poate avea drept consecinţă prejudicierea siguranţei fizice sau psihologice a copiilor trebuie filtrat pe aceste reţele sociale.
Interacţiunea online trebuie să respecte legislaţia privind drepturile copiilor, atât timp cât este accesibilă şi minorilor”, au afirmat reprezentanţii ministerului, potrivit sursei menționate.
Provocarea constă în faptul că adolescenții se aruncă cu mâna întinsă în sus, imitând zborul eroului Superman, așteptând ca prietenii lor să-i prindă. În realitate, participanții sunt lăsați să cadă, lovindu-se violent de podea și suferind răni grave.
„Inițial, fenomenul părea a fi unul izolat, dar numărul pacienților a crescut treptat”, a explicat Alexandru Ulici. Riscurile implicate sunt semnificative, cu posibile efecte pe termen lung pentru copiii care se implică în această provocare periculoasă.
Specialiștii avertizează asupra gravității efectelor, menționând că recuperarea poate dura între una și două luni, iar unele fracturi necesită intervenții chirurgicale complexe. În plus, copiii riscă să își întrerupă cursurile și vacanța din cauza accidentărilor.
Managerul spitalului face un apel urgent către părinți, subliniind importanța dialogului și conștientizării riscurilor asociate unor astfel de provocări online. „Părinții trebuie să le explice copiilor că nu este corect să participe la asemenea provocări”, a declarat Ulici.
Fenomenul „Superman Challenge” evidențiază riscurile tot mai mari ale trendurilor online, unde adolescenții sunt vulnerabili în fața unor provocări care pot părea inofensive la prima vedere.
Rețelele sociale, în special TikTok, au devenit platforme prin care aceste provocări se răspândesc rapid, punând în pericol siguranța tinerilor.
Din păcate, rețelele sociale, în special TikTok, sunt platforme unde aceste provocări se răspândesc rapid datorită algoritmilor care promovează conținutul viral.
Acest lucru poate crea un cerc vicios, în care tinerii sunt încurajați să participe la provocări din dorința de a fi populari sau de a obține o fărâmă de atenție. Din păcate, mulți dintre aceștia sunt influențați de ceea ce văd online, fără a lua în considerare consecințele negative.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...
Vitamina D este esențială...
Fenomenul cunoscut sub numele...
Dislexia, o tulburare...
După aproape 20 de ani de...
Viața poate fi un haos total uneori, și parcă totul se...
Filmele reprezintă o fereastră...