Semnele care arată că al tău copil e un lider înnăscut! Este autosuficient? Flexibil? Renunță la terenul de fotbal pentru o sală de dans?
Data actualizării:
Data publicării:
Toți părinții își doresc ca al lor copil să fie fericit. În același timp, mulți speră în secret că acesta va deveni încrezător, independent și inițiator. Cum arată aceste trăsături? Cum le poți cultiva? 

Deși poate fi provocator să îți imaginezi viitorul copilului tău, dacă el manifestă următoarele semne, este clar că are potențialul de a deveni un lider, indiferent de drumul pe care îl va alege.

Citește și Cinci moduri de a-ți educa copiii dovedite științific! Experți: „Chiar funcționează!”

Are multe interese


Dacă copilul tău are un program plin, cu numeroase interese sau se regăsește constant într-un nou hobby, e posibil să fie pe drumul către a deveni un lider excepțional, notează fairygodboss.com.

Dorința lui de a încerca activități noi demonstrează că este dispus să își asume riscuri, se adaptează cu ușurință la medii noi și iubește provocările – toate acestea fiind semne ale unui lider în formare.

Așadar, data viitoare când copilul vrea să încerce tenis sau fotbalistul tău vrea să renunțe la teren pentru o sală de dans, lasă-l să experimenteze!

Este autosuficient de la o vârstă fragedă

Copiii care își asumă responsabilități de mici au un potențial serios de a deveni lideri.

Dacă micuțul tău poate să înceapă și să finalizeze sarcinile zilnice fără a fi deranjat sau poate să se ocupe singur de teme pe termen lung, fără să fie supravegheat constant, nu ar trebui să aibă dificultăți în stabilirea și atingerea obiectivelor mai târziu în viață.

Independența, mai ales în ceea ce privește stabilirea intențiilor, este esențială pentru rolurile de conducere, iar copilul tău demonstrează deja această predispoziție.

SURSA FOTO: freepik.com @maryna_auramchuk

Este un „fluture” social

Empatia și competențele sociale sunt extrem de valoroase pentru un lider. Aceste trăsături îi ajută să câștige acceptarea ideilor lor și să mențină relații pozitive cu echipa.

Dacă micuțul tău este un bun ascultător și demonstrează empatie – în special o bunătate autentică față de ceilalți copii – atunci este posibil să fie un lider natural.

Dacă sunt extrovertiți și se adaptează cu ușurință la situații sociale, au deja abilitățile sociale necesare pentru a conduce.

Are încredere în intuiția lui

Dacă copilul tău poate lua decizii dificile, acesta este un semn clar că are potențial de lider, conform Programului de identificare a talentelor de la Universitatea Duke.

Capacitatea de a lua o decizie bazată pe instinct și de a o respecta este un semn sigur al unei bune capacități de conducere. Gândește-te câți lideri (și miliardari) au ajuns acolo unde sunt astăzi pentru că și-au urmat instinctele și au avut încredere în propriile decizii.

SURSA FOTO: freepik.com @fabrikasimf

Este flexibil

Capacitatea de a se adapta la diverse situații este esențială pentru un lider. Când un copil își poate ajusta punctele forte la diferite medii și grupuri, demonstrează flexibilitatea unui lider de succes.

În plus, așa cum am menționat mai devreme, capacitatea de a rămâne calm și concentrat în situații stresante sau noi este un alt semn clar al potențialului de leadership.

Așadar, cum îți poți ajuta copilul să își dezvolte calitățile de lider?

Încurajează-l să își exploreze pasiunile, să își asume roluri de conducere în perioada școlii și să participe la tabere sau seminarii de leadership.

Susține-l în păstrarea acestor înclinații naturale către conducere, pe măsură ce crește.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor / FOTO: freepik.com @prostooleh

Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința / FOTO: freepik.com@audit2006ek

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la fericirea copiilor. Părinții le trec cu vederea / FOTO: freepik.com @EyeEm

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la creșterea copiilor pozitivi. Părinții le trec cu vederea!

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!” / FOTO: freepik.com @stardnet

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!”

pixel