Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
Utilizarea suzetei este indicată pentru a depăși perioada de risc a sindromului morții subite a sugarului (SIDS), care se încheie cu primul an de viață.
De altfel, deja în a doua jumătate a primului an este indicat să se limiteze utilizarea suzetei la situații stresante și pentru dormit.
Nici pedepsele, nici măsurile umilitoare sau ridicolul nu favorizează acest proces. Cel mai bun lucru este să negociezi cu copiii și să explici consecințele utilizării prelungite a suzetei. Cheia este să nu fii nici obsedat, nici nerăbdător.
Există și alte păreri cu privire la care este cea mai bună vârstă pentru a abandona suzeta. De exemplu, Societatea Spaniolă de Stomatologie asigură că vârsta ideală pentru a-l îndepărta este în jur de 3-4 ani.
Nu este clar care tehnică este cea mai bună, o retragere bruscă sau graduală; în orice caz, este indicat ca părinții să fie foarte atenți în acele zile, să liniștească copilul și să se asigure că nu cere suzeta.
Nu s-a dovedit că folosirea suzetei până la 3-4 ani are legatură cu problemele dentare . Cu toate acestea, utilizarea ei la copiii mai mari este de fapt legată de apariția mușcăturii deschise, atunci când închiderea gurii determină o separare între dinții superiori și inferiori, care ar trebui evaluată de un medic pediatru.
Ceea ce îi îngrijorează cu adevărat pe pediatri în legătură cu influența suzetelor asupra dentiției, pe lângă faptul că sugerea nenutritivă se prelungește până la erupția dinților permanenți, este așa-numita carie de biberon.
Trebuie să fim respectuoși când o eliminăm. Să explicăm copilului ce facem sau, mai bine, să decidem împreună cu el cum să facem este un bun punct de plecare.
- Dacă copilul tău este prea mic pentru a înțelege discuția în toată complexitatea ei, cel mai bine este să o dai Zânei Dinților în schimbul a ceva. La urma urmei, este unul dintre cele mai prețioase obiecte pe care le deține și nu trebuie să-l subestimăm.
- Deoarece suzeta a liniștit bebelușul, trebuie să fii dispusă să-i oferi acel confort și calm în momentele în care are nevoie de el. O doză „în plus” de îmbrățișări, în acele zile, nu va fi o precauție rea.
- Dacă abandonezi suzeta și copilul tău se întoarce la ea, este mai bine să iei suzeta și să aștepți până când este puțin mai mare și o poate accepta. Este mai ușor să scoți suzeta decât să îl dezveți să își sugă degetul.
Indiferent dacă întreruperea este bruscă sau treptată, pedeapsa nu trebuie folosită. Strategia de ungere a suzetei cu substanțe cu gust neplăcut (oțet, piper, lămâie...) tinde să dea rezultate bune.
Poți inventa o poveste în care un personaj imaginar își ia suzeta în schimbul unui cadou.
Uneori suzeta poate fi uitată într-un loc de vacanță sau pierdută pe stradă.
Tăierea suzetei sau străpungerea acesteia astfel încât senzația de suge pe ea să nu fie plăcută descurajează mulți micuți.
Cei mai mari pot fi convinși de medicul pediatru, care le explică de ce trebuie să-l abandoneze.
Decizia trebuie să fie fermă. Odată ce copilul a abandonat suzeta, își va aminti și se va întoarce să o ceară, dar trebuie să aștepte să treacă „sindromul de sevraj”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...