Sfidarea ceasului biologic sau când doriți să deveniți mamă după vârsta de 40 de ani
Data publicării:
Este posibil ca tratamentul de reproducere asistată să funcționeze fără a fi nevoie de donarea de ovocite?

A vizita o clinică de fertilitate atunci când, la vârsta de 40 de ani sau mai mult, știți că vă aflați într-un moment al vieții în care probabilitatea de a avea copii este mult mai scăzută din motive biologice poate genera multă incertitudine. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece de la această vârstă încolo numărul de cazuri extrem de complexe crește și este mai dificil să realizezi visul de a deveni mamă cu propriile ovule.

De ce este mai dificil să devii mamă după vârsta de 40 de ani?

Principalul motiv pentru care este mai dificil să devii mamă după vârsta de 40 de ani este scăderea cantității și calității ovulelor. „Dar vârsta afectează și restul organelor de reproducere, cum ar fi ovarele, uterul și trompele. Dacă pacienta are vreo patologie subiacentă, cum ar fi endometrioza, miomele, polipii etc., acestea se agravează și ele odată cu trecerea timpului”, indică Dr. Darya Dudenko, ginecolog la echipa Juana Crespo.

Ce opțiuni de tratament pentru fertilitate sunt disponibile pentru femeile de peste 40 de ani care doresc să devină mame?
Deși este adevărat că o sarcină naturală este încă posibilă la 40 de ani, aceasta este mult mai puțin probabilă din motivele explicate mai sus și, de fapt, nu au nici măcar garanția succesului atunci când urmează un tratament de fertilitate.

De fapt, nu există nici măcar o garanție a succesului atunci când se supun unui tratament de reproducere asistată.

Deci, ce să facă? Ce opțiuni au?

Ovodonarea funcționează adesea bine, dar este adesea ultima opțiune atunci când o femeie vine la o clinică de fertilitate. Înainte de a recurge la această alternativă, în medicina reproductivă există alte tehnici, cum ar fi întinerirea ovarelor sau intervențiile chirurgicale de reparare a fertilității, care deschid ușa către gestația unui copil biologic.

„Totul va depinde de diagnosticul fiecărei femei, dar în prezent, chirurgia reproductivă și tratamentul Revitalize (tehnica proprie a clinicii Juana Crespo), bazat pe medicina regenerativă cu PRGF (plasmă bogată în factori de creștere) pentru a sprijini tratamentele de fertilizare in vitro, ne dau rezultate foarte bune și obținem rate de succes ale sarcinii apropiate de 70% per transfer la femeile cu vârsta de peste 40 de ani.

Progresele în aceste două domenii fac ca în clinica noastră femeile cu vârste cuprinse între 40 și 43 de ani să obțină o sarcină evolutivă cu propriile ovule, atunci când indicația lor ar fi să urmeze un tratament de donare de ovocite”, spune Dr. Dudenko.

Ce este rejuvenarea ovariană?

Rejuvenarea ovariană este un set de tehnici bazate pe celule stem și menite să îmbunătățească nu numai numărul de ovule la femei, ci și cantitatea acestora. Procedura constă în extragerea de celule stem din măduva osoasă a pacientei și apoi injectarea lor în artera ovariană pentru a îmbunătăți funcționalitatea uterului și a ovarelor, astfel încât acestea să producă ovare mai multe și de mai bună calitate.

„Am obținut o îmbunătățire considerabilă a embrionilor la orice vârstă, dar este cu adevărat semnificativă la femeile de peste 40 de ani”, spune Dr. Juana Crespo, director medical, care afirmă că tehnica de întinerire ovariană a clinicii sale a obținut ca «50% dintre aceste paciente să aibă cel puțin un embrion sănătos și optim pentru transfer».

Odată ce s-au format ovocite de bună calitate, acestea sunt extrase pentru tratamentul de fertilizare in vitro (FIV); cu alte cuvinte, ovulul este fertilizat cu sperma în laborator și, odată obținut embrionul, acesta este transferat în uterul mamei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

Ce reprezintă sindromul bebelușului zguduit

Știrile din ultimele zile vorbesc despre un sindrom...



Cele mai noi articole

Motive pentru care bebelușul tău nu doarme noaptea

„Doarme când doarme bebelușul” este un sfat bun, dar...


Top citite
Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică” / FOTO: freepik.com @kuzmichstudio

Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică”

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte / FOTO: freepik.com @galitskaya

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!” / FOTO: freepik.com @
vh-studio

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!”

pixel