Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
În cadrul emisiunii Culisele Justiției, de la DC News, comisarul-șef de poliție Alexandru Leuțu a subliniat importanța sesizării rapide și corecte a incidentelor care afectează siguranța școlară. În debutul noului an școlar, a fost lansată o campanie denumită "Vocea ta contează", menită să încurajeze părinții, cadrele didactice și directorii unităților de învățământ să nu ignore sau să ascundă incidentele care pot pune în pericol siguranța copiilor.
”Este foarte important sesizarea faptelor. Debutăm începutul de an școlar cu derularea unei campanii, o să avem inclusiv un clip în acest sens: ”Vocea ta contează”. E foarte important ca oricare dintre noi, fie că vorbim de un părinte, de un director de o unitate de învățământ, fie că vorbim de un profesor, e foarte important să nu ascundem astfel de situații, să le aducem la cunoștința organelor competente, a poliției pentru a putea să dispunem măsuri. Dacă nu cunoaștem fenomenul, dacă nu avem date, noi nu avem cum să intervenim sau intervenția noastră este una prea târzie. De altfel în proximitatea instituțiilor de învățământ noi derulăm prin structurile de ordine publică și de jandarmerie, în colaborare cu Poliția Locală, activități de patrulare pentru a descuraja astfel de evenimente”, a specificat comisarul-șef de poliție, Alexandru Leuțu în cadrul emisiunii Culisele Justiției, emisiune realizată de DC News, pe tema siguranței școlare.
Leuțu a accentuat faptul că informarea corectă și la timp a autorităților, inclusiv a poliției, este esențială pentru luarea măsurilor necesare.
Lipsa de informații face dificilă prevenirea și gestionarea corespunzătoare a situațiilor problematice.
Campania "Vocea ta contează" își propune să sensibilizeze opinia publică și să promoveze implicarea activă a tuturor actorilor din comunitate în asigurarea unui mediu sigur pentru elevi. Pe lângă aceste măsuri, structurile de ordine publică, jandarmeria și poliția locală au intensificat activitățile de patrulare în proximitatea școlilor pentru a descuraja orice fel de incidente.
Potrivit unei statistici a Poliției Române, 90% dintre actele de violenţă în care sunt implicaţi elevi au loc în interiorul unităţilor de învăţământ. Mai mult de o jumătate dintre victime nu vorbesc despre experiențele lor.
Siguranța școlară nu este doar responsabilitatea autorităților, ci și a părinților, profesorilor și elevilor. Campania „Vocea ta contează” este un apel la solidaritate și acțiune rapidă. Raportarea corectă și la timp a incidentelor reprezintă primul pas spre prevenție și protejarea celor mai vulnerabili membri ai comunității: copiii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...
Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...