Sondaj: Aproape jumătate dintre adolescenţii de la sate nu au fost niciodată în tabără la munte
Data publicării:
Peste o treime dintre tinerii de la sate au susţinut că nu au fost în concediu cu familia la munte sau la mare.

Datele unui sondaj realizat de World Vision Romania, scoate la iveală o realitate cruntă: aproape jumătate dintre adolescenţii din mediul rural afirmă că nu au fost niciodată într-o tabără de vară la munte şi patru din zece spun că nu au făcut niciodată o drumeţie pe munte. Sondajul a fost realizat printre adolescenții de la sate.

Datele mai arată, de asemenea, că mulţi dintre copiii din mediul rural nu au ieşit niciodată din satul lor, afirmă că se simt singuri vara, iar de multe ori preocuparea lor este îngrijirea gospodăriei, potrivit AGERPRES.

Un sfert dintre respondenţi au spus că se simt singuri sau se plictisesc în vacanţa de vară.

Dintre adolescenţii care au fost totuşi într-o tabără de vară, 64% afirmă că au mers în cele organizate prin intermediul Fundaţiei World Vision România, iar 23% au mers în tabără cu şcoala.

În acest context, World Vision lansează campania de strângere de fonduri "Muntele te surprinde. La fel şi viaţa de după liceu", prin care intenţionează să ducă 1.000 de adolescenţi din mediul rural în tabere şi drumeţii pe munte.

Oricine vrea să dăruiască experienţa unei tabere la munte unui adolescent din mediul rural o poate face online, pe https://bit.ly/3rDuluI sau prin SMS la 8864, cu textul SPERANŢA (4 euro/ lună).

Taberele de vară sunt organizate în cadrul programului "Vreau în clasa a 9-a" adresat liceenilor, care a fost implementat încă din 2008 ca răspuns la nevoia adolescenţilor din mediul rural de a-şi continua studiile la liceu. Unul dintre beneficiile oferite elevilor din cadrul programului este posibilitatea de a participa la o tabără de vară anuală, desfăşurată într-o locaţie montană, în perioada iulie - septembrie. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel