Sorin Bontea: Povestea copilăriei care l-a format pe unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din România
Data publicării:
Sorin Bontea, renumit pentru aparițiile sale în emisiuni culinare, și-a construit cariera pornind de la pasiunea pentru bucătărie, descoperită încă din adolescență. Însă, puțini cunosc detalii despre copilăria modestă a acestuia și despre cum și-a transformat visurile în realitate.

Sorin Bontea este astăzi unul dintre cei mai apreciați și respectați maeștri culinari din România, dar puțini cunosc greutățile pe care le-a întâmpinat în copilărie.

Deși acum se bucură de succes și celebritate, cariera sa de invidiat a fost construită pe baza muncii asidue și a unei pasiuni descoperite de tânăr. Potrivit Ziarul Ring, încă de la 16 ani, Bontea a început să lucreze ca ajutor de bucătar într-un restaurant din București, aceasta fiind prima sa experiență profesională.


O copilărie dificilă

Chef Sorin Bontea nu a avut o copilărie ușoară. Pentru a ajunge la nivelul de succes pe care îl are astăzi, a pornit de jos, învățând de mic ce înseamnă responsabilitatea.

Primul său loc de muncă a fost la doar 16 ani, un moment care i-a marcat începutul carierei.

El a recunoscut că, în acele vremuri, viața era dificilă, iar oportunitățile erau limitate. Având trei frați, Bontea a crescut într-un mediu modest, lipsit de lux, dar plin de muncă asiduă.

Deși provocările nu au lipsit, perseverența și efortul constant l-au ajutat să își construiască un drum în viață și să devină bucătarul de succes de astăzi.

„N-am crescut în puf. Absolut deloc. Patru frați. Nu am crescut pe genul, bă, le-am avut pe toate. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată. Am trecut prin multe și nu mi s-a părut foarte greu. Era obositor că nu duceam. Mie îmi place să mă bucur de lucruri. Adică, în orice mai găsesc ceva să râd. De-asta încerc să găsesc lucrurile bune cam prin orice”, a declarat Sorin Bontea.

Deși nu a avut parte de toate avantajele în copilărie, Chef Sorin Bontea a păstrat mereu o atitudine optimistă și nu i-a invidiat pe cei care au avut mai mult noroc. În loc să se concentreze pe ceea ce îi lipsea, el a ales să valorifice fiecare oportunitate pe care viața i-a oferit-o. Cu perseverență și determinare, și-a propus să își depășească limitele și să ajungă acolo unde și-a dorit, construindu-și cu răbdare și muncă drumul către succes.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

7 semne că ești o femeie extrem de puternică și independentă

Vă întrebați dacă radiați cu adevărat putere și...



Cele mai noi articole

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel