”Soțiile nervoase îmbunătățesc sănătatea partenerului lor”, spune un studiu medical
Data publicării:
Soțiile nervoase sunt cele mai bune dintre toate , știința medicală a demonstra acest lucru. 

Nervozitatea reprezintă un semnal că ceva nu merge așa cum trebuie, ne face să reflectăm, să ne revizuim comportamentul. Într-un fel sau altul, mânia trebuie exprimată.

Trebuie să clarificăm încă de la început: Există metode permise de exprimare a nervozității și altele nepermise, așa cum într-o situație dată există un comportament adecvat și un comportament inadecvat. Important este să nu se exagereze.

Conform cercetărilor certificate efectuate de o echipă de experți, soția nervoasă, puternică și asertivă ar trebui să fie creditată cu promovarea sănătății fizice a soțului ei. În special, stimularea hormonală rezultată dintr-o anumită ceartă în relația cu o femeie puternică ar minimiza predispoziția la diabet la bărbat.

Studiul a fost realizat de specialiști de la Universitatea de Stat din Michigan și de la Universitatea din Chicago și a eșantionat un total de 1.228 de persoane, luând în cosniderare doar cuplurile stabile.

Investigațiile psihologice au vizat examinarea nivelurilor de satisfacție emoțională, a gradului de încredere și deschidere reciprocă, precum și problemele critice legate de relațiile dintre soți.

Dar, în timp ce soțiile nervoase sunt bune pentru soții lor, impactul „furii femeilor” asupra lor însăși este dăunător și impresionant. Tot din studiu a mai rezultat că femeile nervoase care au o relație conjugală conflictuală sunt mai vulnerabile din punct de vedere fizic, cel puțin în raport cu riscul de diabet. Aceeași cercetare arată că un mediu conjugal mai pozitiv reduce riscul de a dezvolta diabet la femei.

Altfel spus, în comparație cu această patologie, adrenalina din certurile conjugale are un efect exact opus asupra bărbaților și femeilor.

Oamenii de știință cred că metabolizarea femeilor a evenimentelor externe joacă un rol fundamental în acest sens: femeile experimentează totul în interior și cu o conștientizare profundă, ceea ce are un efect semnificativ asupra sănătății lor metabolice.

Rezultatele cercetării examinate aici sunt clare: bărbații care locuiesc cu femei cărora le place să aibă un control constant, care sunt hipercritice față de partenerul lor și au un standard ridicat de cerințe sunt metabolic mai puțin expuși la riscul de diabet.

Totuși, aceleași femei își stochează nervozitatea prin creșterea asa-numitei tensiuni emoționale, prin urmare, în timp ce sănătatea metabolică a bărbaților beneficiază de această tensiune generală, cea a femeilor nu beneficiază de ea.

Femeile ”cicălitoare” și perfecționiste sunt în general extrem de grijulii și le place să controleze fiecare consecință a acțiunilor lor. Soții sintetizează adesea atenția partenerilor lor ca nervozitate și încheie fiecare discuție cu stereotipul soției nervoase. Cu toate acestea, examinarea comportamentului unei femei ar trebui să fie mai profundă.

O femeie obișnuită să controleze ceea ce face și direcțiile în care se îndreaptă familia ei este un bun căpitan al navei sale. Dacă controlul o face „nervoasă” înseamnă că îi pasă de ceea ce pune în joc și probabil că va fi extrem de atentă și inspirată în luarea celor mai bune decizii.

Potrivit unui studiu realizat de Școala de Psihologie a Universității din Sydney, cele mai inteligente femei sunt sceptice și tind să controleze consecințele obiective ale evenimentelor, dar acest lucru le determină simultan să ia decizii mai obiective și mai analizate, precum și să aibă o metrică de comunicare mai incisivă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: cuplu  diabet  familie  nervozitate 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri / FOTO: freepik.com @user16766420

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri

Foto: Freepik@freepik

Experți sugerează o abordare alternativă în educația copilului: parentingul apreciativ

pixel