Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
Un copil care este mereu supra-îmbrăcat (în salopete inutile, straturi duble, eșarfe, pălării, mănuși etc...) nu va putea învăța să folosească mecanismele de termoreglare cu care l-a înzestrat natura și va fi pradă ușoară a germenilor de mediu.
Căldura excesivă a mediului creează apoi o altă problemă pentru apărarea acestuia: aerul uscat și cald usucă mucoasele care căptușesc căile respiratorii superioare și tocmai în aceste membrane mucoase se află primele noastre bariere împotriva germenilor. Deteriorarea membranelor mucoase și uscarea lor duce inevitabil la distrugerea acestor apărări.
Îmbrăcămintea echilibrată și temperaturile adecvate sunt, de asemenea, cerințe de siguranță: s-a evidențiat că în primul an de viață un copil care este îmbrăcat excesiv și ținut în medii foarte calde este mai expus riscului de SIDS (moarte subită a sugarului ).
În timpul iernii, încăperile nu trebuie să aibă temperaturi mai mari de 22-24° C, menținând o umiditate de cel puțin 50-60% în aer.
Prin urmare, pentru a menține sănătatea mediului în timpul iernii este necesar să se respecte câteva reguli:
- încălzirea trebuie să fie pornită doar câteva ore pe zi.
- ferestrele trebuie deschise regulat în fiecare zi.
Curenții nu reprezintă niciun risc pentru un organism obișnuit cu termoreglarea: părinții nu trebuie așadar să se teamă de curenți, ci mai degrabă de supra-încălzirea la care supun adesea copilul.
Mai bine eliminați hainele de lână din garderoba copilului dumneavoastră. Când este frig, lâna este cu siguranță utilă, dar numai dacă este purtată ca îmbrăcăminte exterioară, cum ar fi un pulover de exemplu.
Dedesubt, în contact cu pielea, tricoul trebuie să fie din bumbac: acest lucru va permite o mai mare agilitate atunci când este necesar să se ușureze prompt îmbrăcămintea (vezi de exemplu la intrarea în medii prea calde precum un magazin universal supraîncălzit).
În sfârșit, o recomandare: nu include un body pe lista de lucruri de care copilul tău are nevoie! Acest costum (tricou + lenjerie intimă) este un articol vestimentar hotărât nesănătos: împiedicând orice trecere a aerului către corp, împiedică oxigenarea deja dificilă a pielii cauzată de strânsoarea scutecului (cu toate riscurile de deteriorare a pielii și infecții rezultate).
Singura cale prin care poate trece aerul spre organele genitale se află spațiul burtă-scutec: în timpul respirației mișcările burticii bebelușului creează un fel de pompă, astfel încât atunci când expiră, aerul prezent în interiorul scutecului (supraîncălzit și epuizat de oxigen) este împins afară în timp ce, fiecare inhalare, intră aer proaspăt. Bodyul, prin lipire de corp împiedică această circulație a aerului.
În fine, body-ul este un articol vestimentar care limitează semnificativ și capacitatea de a explora și înțelege propriul corp precum și autonomia în funcțiile igienice (mai ales atunci când este folosit la copiii mai mărișori care sunt nevoiți să apeleze mereu la un adult pentru a se dezbrăca).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...