Strungăreața la copii. Ce este de fapt?
Data actualizării:
Data publicării:
Copiii trec prin multe tranziții pe măsură ce cresc, ceea ce, fără îndoială, include modificări ale dinților lor. Este important ca părinții să cunoască unele dintre afecțiunile dentare cu care s-ar putea confrunta copilul lor pe măsură ce crește.

Milioane de copii au diastemă. Diastema este un spațiu mare între dinții din față, care poate fi temporar sau permanent. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de „goluri între dinți”, în special între dinții frontali superiori, dând un aspect de „dinți tăiați”.

Se estimează că aproape jumătate dintre copiii cu vârsta sub șase ani au diastemă. Din fericire, pentru majoritatea copiilor, afecțiunea este temporară. Dar chiar și pentru copiii care au diastemă permanentă care persistă până la vârsta adultă, sunt disponibile opțiuni de tratament. Diastema nu este dăunătoare și tratamentul nu este necesar. Dacă credeți că copilul dumneavoastră are diastemă, este posibil să căutați mai multe informații despre afecțiune și despre cauzele potențiale.

Diastema este frecventă la copii în timpul dentiției temporare sau dinților de lapte. Cu toate acestea, în general, dispare pe măsură ce cresc și dobândesc dentiția permanentă. La adolescenți sau tineri, cu erupția caninilor superiori, golurile, sau spațiile interdentare, de obicei se închid.

Cauzele diastemei

Sursa foto: freepik.com@wayhomestudio

Mai jos sunt câteva cauze ale diastemei:

Dezvoltare naturală - Uneori există o nepotrivire a dimensiunilor dintre dinți și maxilare. De exemplu, dacă aveți maxilar mare și dinți mici, va fi spațiu suplimentar în gură. Acest lucru va permite dinților să se miște și poate provoca o diastemă.
Obiceiuri proaste – Împingerea limbii și suptul degetului sunt câteva obiceiuri proaste care pot contribui la un decalaj între dinți.
Probleme ale frenului - Frenul cel mai probabil să provoace goluri în dinți este frenul labial maxilar. Aceasta este o mică fâșie de țesut care conectează buza superioară de țesutul gingival dintre cei doi dinți superiori din față. Dacă acest frenul este prea mare, poate menține dinții depărtați, provocând un gol.

Există câteva moduri diferite prin care o diastemă poate fi închisă sau corectată. Se poate efectua o frenectomie, ceea ce înseamnă că bucata de țesut care creează golul ar fi îndepărtată. Acest lucru ar ajuta dinții să crească împreună în mod natural. În plus, aparatele dentare pot ajuta la închiderea decalajului, precum și la alinierea corectă a dinților. În cele din urmă, există mai multe opțiuni de stomatologie cosmetică, inclusiv fațete dentare sau implanturi dentare, care pot ajuta la reducerea decalajului și la crearea unui zâmbet frumos pe care copilul dumneavoastră poate fi mândru să-l arate.

Un gol în dinții din față, sau oriunde în gură, este de obicei o problemă estetică care poate fi lăsată, cu excepția cazului în care estetica vă deranjează pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă decalajul se datorează unei boli de genul gingiilor, cauza principală va trebui tratată chiar dacă alegeți să nu remediați decalajul în sine.

Tratamentul cu aparat dentar

În cazul în care diastema are drept cauză o nepotrivire între dimensiunea dinților și cea a maxilarului, strungăreața nu poate fi corectată fără tratamentul recomandat de medicul ortodont. Cea mai recomandată metodă de tratament pentru diastemă este aparatul dentar.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

Ce reprezintă sindromul bebelușului zguduit

Știrile din ultimele zile vorbesc despre un sindrom...



Cele mai noi articole

Motive pentru care bebelușul tău nu doarme noaptea

„Doarme când doarme bebelușul” este un sfat bun, dar...


Top citite
Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică” / FOTO: freepik.com @kuzmichstudio

Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică”

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte / FOTO: freepik.com @galitskaya

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!” / FOTO: freepik.com @
vh-studio

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!”

pixel