Subiectele la Limba română Bac 2024 – sesiunea de toamnă, scurse pe Internet în prima oră de la începerea probei
Data actualizării:
Data publicării:
Subiectele de la proba scrisă de Limba română Bac 2024 – sesiunea de toamnă au apărut pe Internet la scurt timp după începerea examenului. Subiectele au fost publicate de stirileprotv.ro.

Conform documentelor publicate de sursa citată, centrul de examen nu poate fi identificat. Fotografiile sunt făcute dintr-o sală de examen.

La subiectul al III-lea elevii au avut de redactat un eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

Subiectele de la proba scrisă de Limba română de la Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, publicate de stirileprotv.ro

Neregulile de la examenele naționale din 2024, Bacalaureat și Evaluare Națională

Profesorii din comisiile examenelor naționale de Bacalaureat sau Evaluare Națională, care au săvârșit abateri sau au fost sancționați până acum în cariera lor, nu vor putea participa la asistența, evaluarea sau organizarea din anul școlar 2024-2025, conform proiectelor de ordin de ministru pentru organizarea BAC și EN VIII 2025, puse în consultare publică de Ministerul Educației până pe 26 august.

Anul acesta, aproape la toate probele de la examenele naționale, subiectele au ajuns în presă la scurt timp după începerea probelor și în toate cazurile poliția a deschis anchete în paralel cu inspectoratele școlare, potrivit Edupedu.ro.

Schimbări la Bacalaureatul din 2025.

Examenul de Bacalaureat 2025 în urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă. Datele propuse de Ministerul Educației au fost anunțate de instituție luni, într-o postare pe Facebook.

Mai exact, probele de competențe ar urma să se susțină pe 27 ianuarie – 5 februarie. Probele de competențe s-au mai susținut în iarnă o singură dată în istoria recentă, pentru examenul de Bacalaureat 2018, potrivit Edupedu.

Probele scrise ar urma să înceapă cel mai devreme din istoria recentă, mai precis din ultimii 15 ani cel puțin, arată o analiză Edupedu.ro. Proba la limba română scris este programată în calendarul în stadiu de proiect pe 10 iunie, urmată de celelalte probe consecutiv.

Citește și „Simulări Bacalaureat și Evaluare Națională 2025. Deca a ținut cont de sugestiile profesorilor și părinților și a anunțat datele examenelor mai devreme”

Noutatea este faptul că elevii își vor putea vedea lucrările înainte să depună contestațiile. Mai exact, ar urma să aibă alocate zilele de 19-20 iunie pentru vizualizare, după ce pe 18 iunie se afișează rezultatele inițiale BAC 2025. Dacă depun contestații, absolvenții de liceu își vor afla notele finale pe 27 iunie.

O altă noutate este astfel faptul că examenele ar urma să se susțină atât pentru absolvenții de clasa a VIII-a, cât și pentru cei de liceu, până la terminarea lunii iunie 2025, mai scrie în anunțul Ministerului Educației. Asta – după solicitările venite în acest an în care examenele s-au susținut pe perioade de caniculă, în multe școli care nu au climatizare.Schimbarea datelor cât mai devreme în anul școlar a fost anunțată ca efect al schimbărilor climatice. Ministra Educației, Ligia Deca, a vorbit recent la Guvern despre schimbarea calendarelor de examene „în aşa fel încât să nu mai fi în iulie cu ele, pentru că nu ducem”.

Iată calendar BAC 2025 – proiect:

27-29 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

29-31 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

3-5 februarie 2025: Evaluarea competențelor digitale – proba D

5-7 februarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

2-5 iunie 2025: Înscrierea candidaților la probele scrise ale primei sesiuni de examen6 iunie 2025: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a10 iunie 2025: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă12 iunie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

13 iunie 2025: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

18 iunie 2025: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00), vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor (în intervalul orar 14.00 – 18.00)

19-20 iunie 2025. Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor

27 iunie 2025: Afișarea rezultatelor finale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel