Sunt terapeut - iată cinci semne că ești un părinte bun
Data publicării:
Un terapeut a prezentat ceea ce a explicat ca fiind cinci indicatori cheie care ar dezvălui  că ești un părinte bun.

Jeffrey, care se numește @therapytothepoint pe TikTok, a strâns peste zece milioane de aprecieri pe platformă pentru clipurile sale în stil listic, în care oferă sfaturi și analizează comportamente și aspecte de parenting și dezvoltare personală.

Printre postările sale populare din ultimul timp, unul ne-a atras atenția datorită numărului mare de aprecieri din partea utilizatorilor  ”Iată cinci semne că ești un părinte bun” așa cum a fost subtitrat videoclipul.

”Numărul cinci: Nu vorbești rău despre celălalt părinte. Atunci când părinții vorbesc negativ despre celălalt părinte în fața copiilor, asta ajunge să rănească copilul. Acest lucru se întâmplă pentru că copilul interiorizează inconștient acea mesaj. Copilul se poate simți vinovat și pentru faptul că este atașat de un anumit părinte. Părinții buni pot ține diferențele și certurile departe de copil.

Numărul patru: Părinții buni validează emoțiile copiilor lor. Mulți părinți se tem că validarea emoțiilor copiilor lor va întări comportamentul greșit al copilului. Părinții buni pot separa emoția de comportament. Ei nu întotdeauna validează comportamentul, dar întotdeauna pot valida emoția pe care copilul o simte.

Numărul trei: Părinții buni stabilesc consecințe logice. Părinții buni pot identifica cauza comportamentului nepotrivit și pot veni cu soluții logice. Ei nu amenință un copil cu o pedeapsă care nu are legătură cu comportamentul lor greșit.

De exemplu, nu vor amenința că vor lua electronicele pentru că copilul este lipsit de respect. În schimb, i-ar învăța pe copil cum să se pună în pielea altor oameni și să învețe să se scuze sincer. Acest lucru necesită în mod evident răbdare, dar este o soluție mult mai bună pe termen lung decât prima.

Numărul doi: Un părinte bun impune limite. Părinții buni sunt capabili să respecte regulile și consecințele. Ei recunosc care sunt lucrurile care nu sunt negociabile și stau ferm pe ele. Cu toate acestea, ei fac asta cu un ton blând și fără să țipați copiii lor. Aceasta crește siguranța și încrederea cu părintele.

Și numărul unu semn al responsabilității, părinții buni manifestă un interes autentic pentru ceea ce îi place copilului lor să facă, în loc să îi oblige să facă ceea ce le place lor” a spus Jeffrey.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @Halinskyi Maksym

3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, cea mai importantă lecție pentru succesul unui copil! / FOTO: freepik.com @tan4ikk

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, lecție importantă pentru creșterea unui copil de succes / VIDEO

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi / FOTO: freepik.com @daria_tykhonenko

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori / FOTO: freepik.com @standret

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori

pixel