Cum să crești copii inteligenți din punct de vedere emoțional? Strategii de la un specialist în dezvoltarea micuților: „Le-ați spus vreodată să nu plângă?”
Autocontrolul copilului este foarte important în viață, nu numai pentru copii, ci și pentru familie. Cu toate acestea, capacitatea de a se controla în orice tip de situație trebuie învățată și necesită timp și multă răbdare.
Din fericire, există exerciții axate pe autocontrolul copilului, care pot fi efectuate de cei mici fără probleme. Una dintre acestea este ”tehnica broaștei”.
În articolul următor veți afla în ce constă, cum îi ajută pe copii să-și gestioneze comportamentul și, bineînțeles, cum să o implementeze.
În general, tehnica broaștei se remarcă ca un exercițiu de autocontrol al copiilor. Constă într -o metodă simplă de relaxare, care poate fi făcută de copiii cu vârsta de peste 5 ani.
Această metodă a fost dezvoltată de Eline Snel, care afirmă elementele de bază în cartea sa, „Calm și atent ca o broască. Meditație pentru copii... cu părinții”.
Cu această simplă propoziție își exprimă obiectivul principal: realizarea unei comunicări asertive a sentimentelor de către copii. În afară de aceasta, această tehnică învață și gestionarea respirației profunde și legătura dintre corp și minte.
Deși scopul principal al tehnicii broaștei este autocontrolul copilului, acesta nu este singurul său avantaj. Efectuarea regulată a acestui exercițiu contribuie la dezvoltarea diferitelor aspecte pozitive ale celor mici, precum cele pe care vi le împărtășim mai jos.
Pentru a efectua tehnica, copiii trebuie să acorde atenție procesului. În acest fel este stimulată capacitatea de concentrare. Pe de altă parte, managementul respirației contribuie la observarea atentă a obiectelor și a oamenilor. De aceea se practică și atenția.
Foto: Yan Krukau/ Pexels
Hiperactivitatea devine normală în anumite momente ale zilei. Copiii acumulează energie și au o nevoie constantă de a-și explora împrejurimile. Acest lucru îi poate motiva să acționeze din impuls.
Totuși, totul are o limită și impulsivitatea nu face excepție. Prin tehnica broaștei este posibil să se obțină un mai mare autocontrol și să se evite constant acest tip de situație.
Tehnica broaștei poate fi efectuată individual sau în grup. Când faceți în grup, beneficiați de interacțiunea dintre colegi, care întărește relațiile sociale ale copiilor în clasă.
Pentru a efectua tehnica broaștei, trebuie să începeți prin a explica copiilor cum se face. În primul rând, ar trebui să stea șezut pe podea cu spatele complet drept, cu brațele în ambele părți ale corpului și cu picioarele încrucișate. Odată așezat comod în această poziție, copilul trebuie să-și controleze respirația, inspirând și expirând.
Practic aceasta este tehnica. Cu toate acestea, de multe ori este necesar să adăugați un procent de divertisment și joacă, pentru a-i motiva pe copii să o execute.
Când copiii sunt în poziție, rugați-i să-și folosească imaginația pentru a se localiza într-o mlaștină, habitatul natural al broaștelor. Își pot închide ochii pentru a-și imagina mai bine acest lucru.
Foto: Monstera Production/ Pexels
Ajunși acolo cu mintea, trebuie să respire ca aceste animale: să ia aer prin nas, să-și umfle pieptul sau stomacul și apoi să-l expulzeze într-un mod controlat și armonios.
În paralel cu dezvoltarea tehnicii broaștei, copiii ar trebui să reflecteze asupra emoțiilor lor, a situațiilor trăite în timpul zilei și a senzațiilor pe care le-au experimentat.
Stăpânirea de sine este esențială în viața umană, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, acest aspect este adesea învățat și construit prin experiență.
Pe măsură ce copiii cresc, ei experimentează diverse emoții și înțeleg cum să le gestioneze. În acest sens, autocontrolul copiilor le permite să comunice adecvat cu mediul lor social.
Prin urmare, prin această tehnică, copiii noștri pot învăța să comunice cu alți copii, să le respecte deciziile și să înțeleagă regulile de comportament într-o situație specifică.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.