Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
Power Pumping este o tehnică folosită în timpul alăptării pentru a stimula producția de lapte matern. Se bazează pe extragerea laptelui cu ajutorul unei pompe de sân timp de o oră, ținând cont de timpii de odihnă.
Această tehnică a fost propusă de biologul Catherine Watson Genna, care a descris-o ca fiind o tehnică eficientă pentru obținerea unei creșteri rapide a producției de lapte matern.
Mai jos vă explicăm în ce constă această tehnică, cum se realizează și câteva linii directoare specifice pentru implementarea ei.
Este o tehnica care simulează, cu ajutorul unei pompe de sân, criza suptului bebelușului. În timpul acestor crize bebelușul suge mai intens pentru a crește cantitatea de lapte produsă de glandele mamare. În acest sens, producția de lapte funcționează ca un sistem de cerere și ofertă. Cu cât aspirația este mai mare, cu atât producția este mai mare.
Așadar, în această tehnică, se folosește o pompa de sân pentru a stimula sânii, și trebuie făcută o data sau de doua ori pe zi. Acest lucru face ca sânii să se golească, crescând nivelul de prolactină din sânge.
Foto: Jankovicova Kovacova/ Pexels
În plus, factorul inhibitor al lactației (FIL) este eliberat din sân, determinând ca laptele să fie produs într-un ritm mai rapid în următoarele câteva ore.
Această tehnică este recomandată doar femeilor care au nevoie să crească producția de lapte. Există câteva cazuri specifice în care pomparea energiei poate fi foarte utilă. Acestea includ următoarele.
- Complicații în timpul nașterii care separă mama de copil.
- Stimularea țesutului glandular la femeile care suferă de hipogalaxie.
- Mame de copii prematuri. Un articol publicat în Frontiers in Pediatrics detaliază că majoritatea mamelor cu bebeluși prematuri care folosesc o pompă de sân cu o frecvență de pompare ≥ 6 ori pe zi sunt capabile să realizeze cu succes o alăptare completă.
Cu toate acestea, în caz de blocare a conductelor sau mastita, nu este recomandabil să folosiți această tehnică. De asemenea, din cauza naturii sale solicitante, nu este fezabil pentru mamele care se simt obosite și stresate.
Ideea acestei tehnici este de a extrage laptele așa cum ar face un bebeluș flămând, mai des și luând pauze la anumite ore. Pentru a face acest lucru trebuie să rezervați o oră pe zi timp de cel puțin 3 zile consecutive.
Este recomandat să o faci de la miezul nopții până la 5 dimineața pentru a profita de vârfurile de prolactină. În această perioadă, hormonul prolactina, care stimulează producția de lapte, atinge apogeul în fluxul sanguin. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este posibil, o puteți face în orice moment al zilei.
Foto: Monica Turlui/ Pexels
Durata: 1 oră și 10 minute.
Extragere timp de 10 minute de la sânul drept și 10 minute de la sânul stâng. Apoi 5 minute de odihnă. Repetați încă de două ori cu pauza de 5 minute.
Durata: 1 oră.
20 de minute de extragere a ambilor sâni. Apoi 10 minute de odihnă.
Continuați cu încă 10 minute de extragere de lapte din ambii sâni, urmată de 10 minute de odihnă. Apoi încă o serie de 10 minute.
Acest lucru este foarte variabil, deoarece mai mulți factori influențează producția de lapte. Unele femei încep să producă mai mult lapte după 48 de ore, după o săptămână.
Este normal să te simți obosit după ședințe, cu atât mai mult dacă acestea sunt efectuate de două ori pe zi. Principalul lucru este să persistați și să efectuați corect tehnica, altfel este posibil ca rezultatele așteptate să nu fie atinse.
În termeni generali, această tehnică este sigură. Cu toate acestea, pomparea și suptul constant al bebelușului poate provoca iritații ale mameloanelor. Deși nu este obișnuit, este posibil să se întâmple.
Pe de altă parte, această tehnică poate provoca producție excesivă de lapte, ducând la ingurgitare dureroasă sau chiar mastită. Acest lucru se întâmplă deoarece sânii sunt prea plini sau umflați.
ATENȚIE: Pentru a asigura cele mai bune rezultate, este recomandabil să solicitați sprijinul unui consultant în alăptare și să urmați sfaturile acestuia. Acest profesionist poate verifica dacă tehnica folosită este adecvată sau poate exclude alte probleme care afectează metoda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...