Tentative de fraudă la Bacalaureat. Numărul este în creștere
Data publicării:
Ministerul Educației a informat că 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului de Bacalaureat 2024 (matematică sau istorie)

La această probă au absentat 2.889 de candidați, adică puțin peste 2% din numărul elevilor înscriși. Cu o zi înainte, la proba de limba română, alți 34 de elevi au fost eliminați pentru încercări de copiere.

„Astăzi, 2 iulie, în cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline în funcție de profil: Matematică și Istorie), cu participarea a 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține.

Rata de prezență a fost de 97,7%. Au absentat 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului.

La proba de limba română a Bacalaureatului 2024, 34 de elevi au fost prinși copiind și eliminați, potrivit Ministerului Educației.

În total, 69 de elevi au fost eliminați în primele două zile ale examenului de Bacalaureat din acest an, o creștere de 38% față de anul trecut.

În 2023, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 28 de elevi la proba de limba română și 22 la matematică și istorie, conform datelor Ministerului.

Elevii reprezentanți au acuzat o „fraudă fără precedent” la examenele naționale, după ce subiectele de la Evaluarea Națională și de la proba de Limba română de Bacalaureat 2024 au apărut pe internet.

Citește și Bacalaureat 2024. Subiectele care i-au încurcat pe elevi la proba obligatorie a profilului: „Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

pixel