Titularizare 2024, REZULTATE FINALE. Au fost publicate notele profesorilor, după contestații
Data publicării:
Ministerul Educației a anunțat că rezultatele finale ale probei scrise din cadrul examenului de titularizare, după soluționarea contestațiilor, au fost afișate miercuri.

Înainte de depunerea contestațiilor, 11.928 de candidați (41,9%) dintre cei care au susținut proba scrisă pe 17 iulie au obținut note peste 7, iar 74 dintre aceștia au reușit să obțină nota maximă, 10.

Pentru a obține statutul de titular, adică o angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului. În schimb, pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinitori), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la ambele probe.

La examenul de titularizare din acest an au participat 31.237 de candidați

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, la examenul de titularizare din acest an au participat 31.237 de candidați (86,48%) din totalul celor 35.971 care aveau dreptul de participare.

Din cei prezenți, 2.669 de candidați s-au retras conform metodologiei, iar 49 au fost eliminați din examen, dintre care 11 pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Ce urmează?

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va avea loc în perioada 1-6 august, în ședințe publice organizate de Inspectoratele școlare.

Aceste ședințe vor permite candidaților să-și aleagă posturile disponibile pe perioadă nedeterminată, în funcție de performanțele obținute la examen.

Dificultatea găsirii unui loc de muncă stabil în domeniul educației

Notele inițiale publicate pe 23 iulie au arătat că aproape 12.000 de candidați la concursul de angajare în Învățământ 2024 au obținut note suficient de mari pentru a se titulariza, cu condiția să găsească un post disponibil. Pe de altă parte, alți 10.600 de candidați au obținut note care le permit doar să fie profesori suplinitori, în timp ce 5.900 de candidați nu au reușit să obțină nota minimă de 5, necesară pentru a putea preda.

O analiză realizată de Edupedu.ro evidențiază faptul că aproape 32% dintre posturile de cadre didactice și cadre didactice auxiliare disponibile au fost scoase la concurs în acest an. Dintre acestea, doar 3,8% sunt posturi titularizabile pe normă întreagă, ceea ce subliniază dificultatea găsirii unui loc de muncă stabil în domeniul educației.

În comparație, anul trecut, peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ au reușit să se titularizeze dacă găseau un post disponibil. Alți aproape 8.000 de candidați au obținut note suficiente pentru a fi profesori suplinitori, iar peste 4.400 de candidați nu au reușit să obțină nota minimă de 5, ceea ce i-a împiedicat să predea. Aceste date au fost reflectate în rezultatele inițiale publicate pe 18 iulie.

Este important de menționat că doar candidații cu medii peste 7 se pot angaja pe posturile cu viabilitate de peste 4 ani, ceea ce echivalează cu angajarea pe perioadă nedeterminată, cunoscută și sub denumirea de „titularizare”.

Creșterea numărului de posturi titularizabile a fost influențată de posibilitatea titularizării pe jumătate de normă, conform declarațiilor Ligiei Deca. Aceasta a subliniat că numărul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe durată nedeterminată a crescut cu 45% în 2024, comparativ cu 2023, oferind astfel mai multe oportunități pentru cadrele didactice care doresc să obțină stabilitate în carieră.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel