10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Cercetătorii au analizat datele referitoare la mii de persoane iar rezultatul a arătat că subiecții născuți între iunie și august au fost, în medie, mai înalți și mai sănătoși decât cei născuți în lunile de toamnă și iarnă.
Potrivit ipotezelor savanților, bebelușii născuți vara ar fi mai sănătoși, deoarece mama a fost expusă la o cantitate mai mare de lumină solară în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Iar razele soarelui ajută organismul să sintetizeze vitamina D, o vitamină foarte importantă atât pentru asigurarea dezvoltării corecte a sistemului osos, cât și pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, vitamina D ar juca un rol fundamental în reducerea riscului de a dezvolta diferite boli, de la cancer la scleroza multiplă, până la diabet.
Dar asta nu este suficient. Conform cercetărilor, copiii născuți în iunie, iulie și august sunt cu 10% mai înalți decât cei născuți în alte perioade ale anului.
Beneficiile de arămâne însărcinată toamna ar fi evidente și pentru fete. Pentru cele născute în lunile de vară, riscul de a experimenta pubertate precoce ar fi mai mic decât pentru restul. Numeroase studii științifice arată că pubertatea precoce poate crește șansele de a dezvolta anumite boli precum probleme cardiovasculare sau diabet și este un indicator al stării de sănătate mai proaste.
Așa că dacă încerci să concepi un copil și te întrebi dacă există un sezon mai bun pentru a rămâne însărcinată, iată răspunsul: toamna este momentul perfect.
A rămâne însărcinată rapid poate varia de la o persoană la alta, dar există câteva sfaturi generale pe care le poți urma pentru a crește șansele de concepție. Este important să menționez că rămânerea însărcinată poate dura mai mult timp pentru unele cupluri și că este posibil să aveți nevoie de ajutor medical dacă încercați fără succes timp de un an sau mai mult. Consultați întotdeauna un specialist în sănătate pentru sfaturi personalizate. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:
1. Monitorizați perioada de ovulație: Ovulația este momentul în care un ovul matur este eliberat din ovar. Cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată este cu câteva zile înainte și în ziua ovulației. Există mai multe metode pentru a determina momentul ovulației, inclusiv teste de ovulație, monitorizarea temperaturii bazale a corpului și observarea secrețiilor cervicale.
2. Mențineți o stare de sănătate bună: Asigurați-vă că sunteți într-o stare generală de sănătate bună. Un stil de viață sănătos care include o alimentație echilibrată, exerciții regulate și evitarea excesului de alcool și fumatul poate îmbunătăți șansele de concepție.
3. Scăpați de stres: Stresul cronic poate afecta ciclul menstrual și ovulația. Încercați să găsiți metode de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau exercițiile de respirație pentru a vă relaxa.
4. Evitați lubrifianții vaginali: Anumiți lubrifianți vaginali pot îngreuna deplasarea spermatozoizilor și pot reduce șansele de concepție. Dacă este necesar să utilizați lubrifiant, asigurați-vă că alegeți unul care este conceput pentru a fi sigur în timpul concepției.
5. Abțineți-vă de la contracepție: Dacă utilizați contraceptive, va trebui să le întrerupeți pentru a avea șanse de concepție. Cu toate acestea, este posibil ca corpul dumneavoastră să necesite o perioadă de timp pentru a reveni la ciclul menstrual normal după întreruperea contraceptivei.
6. Consultați un specialist în fertilitate: Dacă încercați să rămâneți însărcinată timp de mai multe luni fără succes, este posibil să fie necesar să consultați un specialist în fertilitate pentru a evalua orice probleme potențiale și pentru a vă oferi opțiuni și tratamente adecvate.
Este important să aveți răbdare și să nu vă stresați excesiv în timpul acestui proces. Concepția poate dura pentru unii mai mult timp decât pentru alții, și este perfect normal.
Încercați să vă mențineți un stil de viață sănătos și să vă relaxați pentru a vă îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...