Tot mai mulți tineri suferă de depresie
Data publicării:
Aproximativ 1 din 5 tineri din SUA a avut depresie clinică în 2021, primul an complet al pandemiei, însă mai puțin de jumătate au primit îngrijiri pentru această boală mintală.  

Tinerii care sunt latino-americani sau care sunt multi-rasiale au avut cele mai mari rate de depresie, dar au fost cel mai puțin probabil să primească tratament. Constatările au fost publicate săptămâna aceasta în JAMA Pediatrics și oferă una dintre cele mai ample imagini ale crizei deja bine documentate a sănătății mintale a adolescenților care a izbucnit în timpul pandemiei. 

Unul dintre scopurile studiului a fost de a examina dacă există diferențe în rata de apariție a tulburării depresive majore în rândul adolescenților de diferite rase sau etnii, au scris autorii. Ei au analizat, de asemenea, cât de probabil erau adolescenții să primească tratament pentru depresia majoră. Pentru studiu, adolescenții au fost definiți ca tineri cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Cercetătorii au examinat datele sondajului de la peste 10.000 de adolescenți din SUA care au participat la Sondajul național 2021 privind consumul de droguri și sănătate. Ei au descoperit că adolescenții multi-rasiali sau multi-etnici au avut cele mai mari rate de tulburare depresivă majoră. Mai exact, analiza a arătat că tulburarea depresivă majoră a apărut printre:

Aproximativ 27% dintre adolescenții care au raportat că aparțin mai mult de o rasă sau etnie au declarat că au o tulburare depresivă majoră.
Aproximativ 23% dintre adolescenții latino
Aproximativ 20% dintre adolescenții albi.
Aproximativ 15% dintre adolescenții de culoare.
Aproximativ 15% dintre adolescenții asiatici.

Între timp, doar 29% dintre adolescenții latino și 21% dintre adolescenții multirasi au raportat că au primit tratament pentru tulburarea lor depresivă majoră, care a fost cea mai scăzută rată dintre toate grupurile rasiale sau etnice analizate în studiu.

Tinerii latini au fost, de asemenea, cel mai puțin probabil să primească îngrijire pentru tulburarea depresivă majoră de la un furnizor de îngrijire la nivel clinic sau de la un specialist în sănătate mintală și au fost cel mai puțin probabil ca din orice grup să li se prescrie medicamente.

Tulburarea depresivă majoră (MDD) este adesea denumită și depresie clinică sau doar depresie. Simptomele pot varia, dar de obicei includ sentimente de tristețe și o pierdere a interesului față de activitățile de care se bucurau cândva. Unii oameni se confruntă cu probleme de somn, modificări ale apetitului, oboseală și alte modificări fizice. Pentru a fi diagnosticat cu depresie, simptomele trebuie să dureze cel puțin două săptămâni, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie.

„Ratele ridicate ale MDD pot fi parțial atribuite tulburărilor emoționale și traumei din cauza pandemiei care a afectat adolescenții în general, dar membrii grupurilor rasiale și etnice minoritare, în special, din cauza ponderii disproporționate a bolilor și deceselor legate de COVID-19, au scris autorii.

Ei au sugerat, de asemenea, că rata ridicată a depresiei ar fi putut fi afectată de utilizarea scăzută a serviciilor de sănătate mintală și barierele în calea tratamentului, cum ar fi accesul redus la asistența medicală mintală în rândul persoanelor care au asigurări publice precum Medicaid. Doar aproximativ 40% dintre psihiatri acceptă Medicaid, au remarcat cercetătorii.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

Febra la copii. Când să te îngrijorezi

Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...



Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel