Trăsăturile de personalitate ale copiilor care rămân chiar și atunci când cresc! Unele dintre aceste caracteristici sunt prezente încă de la naștere
Data publicării:
Există anumite trăsături de personalitate ale oamenilor care apar la scurt timp după naștere și se mențin pe măsură ce cresc și ajung la maturitate. Vrei să știi care sunt unele dintre aceste trăsături? 

Mediul în care se dezvoltă un copil este cel care îi influențează caracterul, iar acele trăsături de personalitate îl vor însoți până la vârsta adultă.

Ca părinți, de când copiii noștri sunt mici, le observăm comportamentele pentru a analiza cum va fi personalitatea lor când vor crește. Este adevărat că unele dintre trăsăturile prezente în timpul copilăriei se vor păstra până la vârsta adultă.

Unele dintre aceste caracteristici sunt prezente încă din momentul nașterii, dar în alte cazuri durează mai mult să apară.

Citește și Puterea lui „mulțumesc” în creierul copiilor: Este mult mai mult decât un simplu cuvânt

Caracteristici ale personalității copiilor care persistă atunci când cresc: importanța experiențelor

SURSA FOTO: freepik.com @irinabordo

Deși caracterul fiecărui copil poate fi influențat prin experiențele sale, încă de la naștere poți observa deja anumite trăsături care probabil îl vor însoți până la maturitate. Mediul în care crești (școală, casă, prieteni, hobby-uri etc.) joacă un rol foarte important în dezvoltarea personalității tale și contribuie la creșterea ta personală.

Dar nu vă faceți griji, dacă credeți că unele dintre trăsăturile lor le pot afecta negativ viitorul personal și profesional, mai aveți timp să le ajustați.

Deși au anumite caracteristici, acestea pot fi modificate prin experiențele lor și prin educația noastră, susțin specialiștii de la eresmama.com.

6 caracteristici de personalitate ale copiilor care rămân atunci când cresc

În continuare, vom analiza unele dintre acele caracteristici de personalitate care pot apărea devreme la copii și care îi pot însoți până la vârsta adultă.

SURSA FOTO: freepik.com @freepik

Modestia

Modestia este o trăsătură de personalitate care ne permite să trăim ca ființe sociale și să avem comportamente respectuoase față de ceilalți.

Este dificil pentru copiii care sunt modești de la o vârstă fragedă să devină oameni aroganți în viitor, deși modestia excesivă îi poate face pe aceștia să fie mai nesiguri ca adulți.

Dacă această problemă ne îngrijorează, îi putem oferi micuțului nostru diferite strategii pentru a-și construi încrederea prin joacă, povești etc.

Leadership

Leadership-ul este o altă caracteristică a personalității care poate apărea în copilărie și poate persista până la vârsta adultă.

Dacă observăm grupurile de copii, ne vom da seama că fiecare copil are un rol diferit în grup (conducătorul, cel timid, cel empatic etc.).

Micuții care gestionează aceste grupuri, „liderii”, păstrează de obicei această trăsătură și când devin adulți.

Sociabilitatea

Un copil foarte sociabil, care nu are probleme în a-și face prieteni noi sau în a purta conversații cu alți copii pe care nu îi cunoaște, va fi, de obicei, un adult fără dificultăți în relațiile sociale și cu mare încredere în sine.

Impulsivitatea

Sunt copii foarte impulsivi, care nu stau pe loc și ceea ce, la început, poate părea negativ pentru părinți, în realitate nu trebuie să fie.

Această caracteristică va însemna că, la maturitate, vor fi oameni neliniștiți, cu o mare capacitate de a accepta provocări și de a se implica în multiple activități.

Adaptabilitatea

Felul în care copilul nostru se comportă în diferite situații ne va arăta capacitatea lui de adaptare: cum se confruntă cu prima zi de școală, noua sa activitate extracurriculară, cum interacționează cu alți copii în parc etc.

Copiii care au o mare capacitate de adaptare vor fi adulți mai puțin plângăcioși și mai fericiți.

Introversia sau extraversia

Introversia sau extraversia apare și în copilărie și nu se schimbă pe măsură ce copilul crește. Deși tendința spre una dintre aceste două trăsături poate fi atenuată sau echilibrată în timp, ea va rămâne prezentă pe tot parcursul vieții.

Pe scurt, acestea sunt câteva dintre caracteristicile de personalitate ale copiilor care se mențin atunci când cresc. Acum poți să-ți observi copilul, să vezi care este comportamentul lui și să identifici unele dintre aceste trăsături în personalitatea lui.

Amintiți-vă că personalitatea copiilor este asemenea unei coli de hârtie goale și, deși au anumite trăsături caracteristice, cu educația, experiența și mediul lor, aceste trăsături pot fi modificate pentru o mai bună creștere personală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel