Trei elevi români câștigă cel mai important concurs de știință din lume
Data publicării:
Performanță obținută de trei elevi din România

Trei elevi din România au fost distinși la International Science and Engineering Fair (ISEF), competiția globală de vârf pentru tineri sub 21 de ani în domeniul științei și ingineriei, desfășurată în Los Angeles, SUA.

Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu, elevi la Liceul Internațional de Informatică București, au câștigat la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics. Proiectul lor, denumit Hawk Wing, este o aripă de avion inovatoare ce promite să îmbunătățească manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant cu până la 5% și să ofere proprietăți de invizibilitate.

Proiectul lor a fost evaluat timp de trei zile de către nouă comisii formate din reprezentanți ai unor prestigioase universități americane, companii de tehnologie de vârf și chiar US Army. Competiția Regeneron ISEF este recunoscută unanim în mediile academice americane și britanice ca fiind cea mai prestigioasă în domeniul STEM la nivel global, depășind cu mult olimpiadele internaționale de științe. Aceasta este prima dată când România a urcat pe podium, potrivit Observatornews.ro.

În fiecare an, mii de participanți din zeci de țări concurează pentru a obține premii care adesea le asigură accesul la universități din SUA și Marea Britanie. La ediția din 2024 au concurat peste 1800 de elevi din 76 de țări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel