Trucuri pentru a rămâne însarcinată mai ușor
Data publicării:
Când începi să te gândești să concepi un copil, te gândești imediat să verifici calendarul, să calculezi care sunt zilele fertile, în care are loc ovulația, dar cu siguranță nu ignori nici gândul de a pune în practică niște trucuri pentru a rămâne  mai ușor însărcinată.

Poziții pentru a rămâne însărcinată rapid

Auzim sau citim adesea pe unele forumuri că există poziții mai bune pe care să le practicați în timpul actului sexual pentru a rămâne însărcinată mai ușor. De fapt, nicio cercetare științifică nu a arătat vreodată că o poziție este mai eficientă decât alta. Deci, de unde vine credința că unele poziții favorizează concepția? Din ideea că unele poziții pot, din punct de vedere gravitațional, să ajute spermatozoizii să ajungă mai ușor la colul uterului. Printre cele mai acreditate poziții o găsim pe cea de misionar sau pe cea de latură.

Concepția este un fel de eveniment miraculos și extraordinar care se poate întâmpla chiar și imediat, în prima încercare.  Ceea ce știm cu siguranță este că unele lucruri o pot favoriza:

-vârsta mamei: mai probabil dacă ai sub 30 de ani;

- perioada fertilă: calcularea momentului ovulației și încercarea de a rămâne însărcinată în acele zile este una dintre cele mai eficiente modalități de a concepe un copil;

- cereți colaborarea tatălui: unele obiceiuri pot compromite fertilitatea, precum saunele sau băile fierbinți, fumatul, alcoolul

Desigur, cu cât ești mai tânără, cu atât este mai ușor să rămâi însărcinată: conform datelor, până la vârsta de 30 de ani, o femeie are șanse de 30% să rămână însărcinată la fiecare ovulație.

Citește și: Cele mai ciudate credințe din lume pentru creșterea fertilității: De la kilt-ul scoțian, până la ”pantalonii de gheață” din SUA

Această rată de succes începe apoi să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Pentru a crește șansele de succes este important să menținem un stil de viață sănătos, eliminând toți acei factori care pot reduce fertilitatea:

- mâncați într-un mod echilibrat, nu fumați, nu exagerați în consumul de alcool, ai grijă de igiena ta intimă și de sănătatea reproducerii

- calculați când ovulați folosind un calendar, bețișoare de ovulație sau măsurând temperatura bazală a corpului și analizând mucusul cervical.

A rămâne însărcinată după menstruație

Cu siguranță este mai dificil să rămâi însărcinată imediat după ciclul menstrual.

Ovulația, în medie și în condiții normale, are loc în jur de 12/14 zile după ultima menstruație, de aceea este dificil să fii fertil în zilele imediat următoare sfârșitului ciclului. Cu toate acestea, în unele cazuri este posibil:

- dacă a avut loc ovulația dublă

- dacă ai ovulat mai devreme decât de obicei

În general aceste dezechilibre sunt legate de vârstă, prin urmare sunt mai frecvente la femeile peste 35 de ani, sau în cazul stresului, anomalii hormonale, etc...

Cele mai ciudate trucuri pentru a rămâne însărcinată

Între cercetări științifice și legende urbane, sfaturile abundă pe web pentru femeile care ar dori să forțeze destinul și să rămână însărcinate cât mai curând posibil. Chiar există ceva pentru toate gusturile și, în cele mai multe cazuri, nu strica să încerci!

Mănâncă multă zmeură

Potrivit unui studiu realizat de Laboratorul Național Lawrence Berkeley, bărbații peste 44 de ani cu cel mai mare conținut de vitamina C în dieta lor, au avut cu 20% mai puține leziuni ale ADN-ului spermatozoizilor decât cei cu cel mai mic aport. 

Mai mult, pentru femei, administrarea cantității potrivite de antioxidanți (cum ar fi vitamina C) reduce riscul de avort spontan. Și o porție de zmeură conține aproximativ 54% din doza zilnică de vitamina C.

A sta la soare

Vitamina D este importantă pentru echilibrarea hormonilor sexuali la femei și pentru creșterea numărului de spermatozoizi masculini.

20 de minute de lumina directa a soarelui sunt suficiente pentru a stimula organismul sa produca acest element prețios. Și nu uitați de protecție solară!

Bea suc de grepfrut

Este o celebră „legendă urbană”, dar multe femei jură că consumul de suc de grapefruit sau consumul acestui fruct le-a ajutat să rămână însărcinate. S-a găsit și o anumită valoare științifică: se pare că aciditatea grapefruit-ului subțiază mucusul cervical, făcând mai ușor deplasarea spermatozoizilor.

Feng Shui

Potrivit unor susținători ai feng sui, crearea unui mediu ordonat, primitor și curat ar da naștere unei energii vitale benefice capabile să facă organismul mai fertil.

Albușuri de ou ca lubrifiant

Se crede ca albușurile de ou sunt un excelent substitut al lubrifianților artificiali, vinovați, în cele mai multe cazuri, de încetinirea sau deteriorarea spermatozoizilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: fertilitate  insarcinata  trucuri 

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel