Un copil de 9 ani a găsit o adevărată comoară în timp ce se juca cu prietenii săi: „Este un dar de la trecut!”
Data publicării:
Într-o zi obișnuită de după-amiază, într-un after-school din pitorescul land german Bremen, o descoperire uluitoare a stârnit admirația și entuziasmul celor prezenți. Tânărul aventurier, Bjarne, în vârstă de doar nouă ani, s-a trezit în mijlocul unei povești ce pare ruptă din paginile istoriei.

În timp ce se juca cu prietenii, ochii săi curioși au captat sclipirea unei monede străvechi, încrustată în pământul arid. Ceva i-a spus că acel obiect simplu nu era doar o monedă oarecare. Bjarne a ridicat cu grijă moneda, fără să își dea seama că tocmai a dat peste o comoară arheologică prețioasă.

În momentul în care moneda a fost prezentată specialiștilor din Departamentul pentru Arheologie din Bremen, inimile cercetătorilor au bătut mai tare, iar ochii li s-au luminat ca niște flăcări de descoperire. Dinarul roman din argint a fost datat cu o vechime de 1.800 de ani și i-a purtat amprenta timpurilor îndepărtate ale împăratului Marcus Aurelius, conducătorul ilustru al Romei între anii 161 și 180. Această monedă prețioasă, străveche mărturie a unei epoci trecute, a renăscut din adâncurile istoriei pentru a străluci în prezent.

„Este un dar de la trecut, un fragment de poveste îngropat în timp. Această monedă reprezintă o prezență specială pentru noi aici, în Bremen”, a declarat cu voce emoționată arheologul landului, Uta Halle. Cu un aer de mister și fascinație, Halle a dezvăluit că mai există doar alte două piese similare în întregul land Bremen, lăsând loc pentru imaginația tuturor să zboare către vremurile îndepărtate.

În cadrul unei conferințe de presă, micul căutător de comori Bjarne a împărtășit cu mândrie și bucurie povestea sa. Cu ochii strălucitori și zâmbetul său inocent, a împărtășit lumii întregi momentul în care trecutul și prezentul s-au unit într-o clipă magică.

Citește și Doi ursuleți de pluș, cumpărați de la un târg, i-au îmbogățit pe o mamă și fiul ei: Unul dintre ei s-a dovedit a fi o adevărată comoară

Moneda va ajunge în Muzeul de Artă și Istorie Culturală din landul Bremen

Conform concluziilor arheologului, moneda romană are două posibile destinații: fie a fost tranzacționată, fie a fost mândra posesie a unui mercenar roman, un luptător al vremurilor agitate.

Când vine vorba de raritatea acestei descoperiri, Halle nu poate să nu se lase cucerită de amintirile vremurilor de odinioară. Ea ne dezvăluie că, în vremurile apuse, copiii învățau tainele naturii săpând în pământ, departe de ecranele moderne care captivează mințile tinere. Astăzi, într-o lume în schimbare rapidă, descoperirile precum aceasta sunt o fereastră către vremurile copilăriei autentice.

Uta Halle spune că ar dori ca moneda să fie pusă în Muzeul de Artă și Istorie Culturală din landul Bremen, un sanctuar al înțelepciunii trecutului. Halle își dorește cu înflăcărare ca această comoară să strălucească în lumina muzeului, ca o stea strălucitoare într-un vast cer al cunoașterii, unde fiecare vizitator va putea să își picteze propriul tablou al trecutului.

Vezi și O fetiță de numai 4 ani a legat prietenii fabuloase cu animalele sălbatice: „Unii oameni au câini, dar ea are șerpi și canguri” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: baietel  comoara  gemrania  moneda 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel