Un neuropsiholog dezvăluie secretele părinților care oferă siguranță copiilor: Cele patru obiceiuri care fac diferența!
Data publicării:
Oferirea de securitate unui copil este una dintre cele mai importante misiuni ale părinților. 

Așa cum subliniază Álvaro Bilbao, un expert în neuroștiință și dezvoltare a copiilor, atașamentul sigur este cheia pentru ca cei mici să se simtă în siguranță și protejați. Astfel, ei vor avea mereu senzația că au un refugiu în părinții lor.

Dar cum putem să construim acest atașament sigur? Ei bine, nu este o sarcină simplă, dar este cu siguranță realizabilă. Totul ține de obiceiurile noastre, comportamentul nostru și felul în care interacționăm cu cei mici.

Citește și Cum să previi răul de mașină la copii? Metoda eficientă a unui neuropsiholog, susținută de cercetările din neuroștiință

Cele patru obiceiuri specifice pe care neuropsihologul le evidențiază

2. Un neurops... (un-neuropsiholog-dezvaluie-secretele-parintilor-care-ofera-siguranta-copiilor-cele-patru-obiceiuri-care-fac-diferenta-2_47547800.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @aimenda123

Álvaro Bilbao ne dezvăluie patru obiceiuri esențiale care fac diferența în asigurarea securității copiilor în familie. Înainte de a le expune, neuropsihologul subliniază că nu le prezintă „pentru a face pe cineva să se simtă prost”. El adaugă că niciun părinte nu este perfect și că nu există situații doar albe sau negre. Fiecare adult poate oferi securitate copilului în anumite situații și invers, dar poate eșua în altele. Așadar, acestea sunt cele patru obiceiuri:

Capacitatea de auto-reglare în momentele de furie sau enervare: Părinții care asigură securitatea copiilor știu cum să-și controleze emoțiile în situații tensionate. Ei pot face o pauză înainte de a reacționa.

Respect în momentele de frustrare sau supărare față de copil: Acești adulți evită să folosească un limbaj sau comportament nepotrivit când sunt frustrați sau supărați, demonstrând respect față de cei din jur.

Abilitatea de a se concentra pe situația prezentă în fața conflictelor: În loc să aducă aminte de problemele trecute pentru a recrimina și generaliza, acești părinți se concentrează asupra situației actuale și caută soluții.

Evitarea interpretării intențiilor rele în acțiunile negative ale copilului: Ei înțeleg că acțiunile negative ale celorlalți nu sunt mereu acte de intenție rele intenționate. Nu interpretează totul ca pe un atac.

Vezi și 5 lucruri pe care le poți face pentru a spori inteligența copiilor în primul lor an de viață, potrivit unui neuropsiholog

Este important să înțelegem că niciun părinte nu poate fi perfect tot timpul. Esențial este să identificăm aceste obiceiuri pozitive și negative și să încercăm să ne apropiem mai mult de primele când interacționăm cu copiii noștri. Acesta este un proces continuu de învățare și îmbunătățire în relația cu cei mici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: alvaro bilbao  atasament  copil  neuropsiholog  parinti 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel