Vacanța de vară se prelungește în Italia din cauza valului de caniculă: „Cu arșița asta e absurd să începem lecțiile la mijlocul lunii septembrie!”
Data publicării:
Vacanța elevilor din Italia s-ar putea prelungi până în octombrie. Totuși, multe asociații de părinți atrag atenția că o pauză de trei luni, din iunie până în septembrie, este deja excesivă.

Școlile din Italia s-ar putea deschide în octombrie.

„Cu această arșiță este absurd să începem lecțiile la mijlocul lunii septembrie, mai bine octombrie. Avem nevoie de bun simț și previziune. Ciclurile de producție trebuie, de asemenea, să se schimbe, iar administrația publică trebuie să inițieze aceste schimbări în funcție de climă”, explică Marcello Pacifico, președintele Anief, potrivit România TV.

Coordonarea Națională a Profesorilor pentru Drepturile Omului a trimis o scrisoare președintelui Societății Italiene de Pediatrie, Annamaria Staiano, președintelui Federației Italiene a Pediatrilor, Antonio D’Avino, și președintelui Asociației Naționale a Pediatrilor, Maria Angela Grassi. În această scrisoare, le solicită să ofere o opinie științifică cu privire la oportunitatea de a amâna începutul anului școlar 2024/2025.

Părinți: O pauză de trei luni în închiderea școlilor, din iunie până în septembrie, este deja prea mult

Cu puțin timp înainte, coordonarea a cerut ministrului Valditara și autorităților regionale să ia în considerare schimbarea calendarului școlar „pentru a preveni eventualele îmbolnăviri în rândul elevilor vulnerabili și al profesorilor, care, conform statisticilor, au adesea o vârstă medie ridicată. Considerăm că este important să revenim asupra acestui subiect pentru a găsi soluții adecvate și oportune”, a scris președintele Romano Pesavento.

În același timp, multe asociații de părinți evidențiază faptul că o pauză de trei luni în închiderea școlilor, din iunie până în septembrie, este deja prea îndelungată. Costurile mari ale taberelor de vară „cad exclusiv pe umerii familiilor, iar niciun părinte nu beneficiază de o vacanță de trei luni.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel