Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Vaccinul cu papilomavirus uman este pe piață din 2006. De atunci, mulți adolescenți și copii au fost vaccinați în mai multe țări.
Cu toate acestea, deși vaccinul este eficient și sigur, părinții au adesea multe îndoieli atunci când iau o decizie. Deci, dacă vă întrebați dacă vaccinul împotriva papilomavirusului uman este potrivit pentru copilul dvs. și când ar trebui să îl faceți, luați notă!
Conform studiilor publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, virusul papiloma uman provoacă următoarele patologii:
- 60% din cancerul penisului.
- Aproximativ 70% din cancerul vulvar și vaginal.
- Peste 90% din toate cancerele de col uterin și anal.
Virusul se poate răspândi prin sex sau prin anumite tipuri de contact piele pe piele. Acest lucru generează veruci genitale și contribuie la formarea de celule anormale care pot duce la celule canceroase.
Vârsta recomandată de CDC pentru vaccinare este de 11 până la 12 ani, înainte de a fi activ sexual. Cu toate acestea, chiar și copiii de până la 9 ani pot fi vaccinați în siguranță.
Copiii mai mari, adolescenții și cei de 26 de ani pot beneficia și ei de vaccin. Cu toate acestea, acelor persoane care sunt vaccinate după vârsta de 12 ani li se va reduce eficacitatea din cauza expunerii anterioare la virus.
La început a fost un vaccin recomandat doar femeilor. Cu toate acestea, astăzi, studiile publicate în 2018 îl recomandă indiferent de sex.
Foto: RF STUDIO/ Pexels
Cele mai frecvente efecte secundare ale vaccinului cu papilomavirus uman includ următoarele:
Sensibilitate.
Umflarea zonei.
Febră usoară.
Roșeață locală.
Amețeli și vărsături.
În cazul oricăruia dintre aceste simptome, este indicat să consultați un medic pentru a indica ibuprofen sau paracetamol pentru a controla febra și durerea. Cu toate acestea, reacțiile alergice cauzate de vaccin sunt foarte rare.
Mulți părinți se întreabă de ce vaccinul papilomavirus uman este recomandat copiilor. În acest sens, deși nu este un remediu, este o măsură preventivă pentru protejarea copiilor de boli grave. Este și mai eficient dacă este administrat înainte de începerea activității sexuale. Aplicația oferă protecție împotriva virusului, dezvoltarea verucilor genitale și previne șase tipuri diferite de cancer.
În concluzie, inocularea oferă protecție copiilor, adolescenților și adulților tineri împotriva infecției cu HPV. Acest lucru este esențial, deoarece virusul provoacă veruci genitale și diverse variante de cancer. În plus, idealul este să te vaccinezi înainte de a începe activitatea sexuală, în jurul vârstei de 11 sau 12 ani. În plus, este un vaccin eficient și sigur.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...