Videoclipul unei mame despre diferențele de educație dintre generații face vâlvă pe rețelele de socializare. „Subliniază dificultatea de a fi părinte în zilele noastre” / VIDEO
Data publicării:
Într-un videoclip care a fost vizionat de peste 23 de milioane de ori în mai puțin de o săptămână, o mamă americană parodiază diferențele de educație dintre generația sa și cea a mamei sale.

Cu peste 23 de milioane de vizualizări în mai puțin de o săptămână, Taylor Wolfe, o scriitoare și comediantă americană cu peste o jumătate de milion de urmăritori pe Instagram, a creat o adevărată agitație.

Miercuri, 25 septembrie, tânăra a postat un videoclip în care descrie cu umor diferențele de educație dintre generația „milenialilor”, din care face parte și ea, și generația „baby boomers”, din care face parte mama ei.

Citește și „Mama nu trebuie să meargă la teatru sau să citească cărți înainte de naștere”. Sfaturi absurde de acum 100 de ani privind maternitatea și creșterea copiilor”

În acest videoclip, Taylor Wolfe o corectează în mod repetat pe mama sa pentru că a avut ghinionul de a-i spune nepoatei sale fraze inofensive precum „Ai grijă”, „Nu mai lovi” și „Sunt atât de mândră de tine”.

Într-adevăr, în ultimii ani, mulți experți în educație au sfătuit părinții din generația „milenialilor” să folosească fraze mai blânde pentru a nu afecta sănătatea mintală a copiilor lor.

Într-un interviu acordat HuffPost în urma zvonului din jurul videoclipului său, Taylor Wolfe explică de unde i-a venit ideea.

„Ceea ce m-a inspirat a fost faptul că știam că mama mea va veni și vor fi lucruri cu care, evident, nu vom fi de acord. Parentalitatea s-a schimbat puțin.

Dar eu nu-i spun aceste lucruri mamei mele, desigur. Uneori, în sinea mea, le gândesc pentru că am urmărit prea multe videoclipuri de genul ăsta”, mărturisește tânăra.

O parodie mai veridică, potrivit unui psiholog

Vezi și „Există o demență digitală, conform neuropsihiatrului Manfred Spitzer. Ce riscă minorii în era inteligenței artificiale”

Psihologul Ashurina Ream a distribuit videoclipul-parodie pe contul său de Instagram.

„Este amuzant pentru că este adevărat”, explică specialistul pentru HuffPost.

„Subliniază dificultatea de a fi părinte în zilele noastre, cu așteptări nerealiste și acces la atât de multe informații”, adaugă ea.

Videoclipul-parodie arată în mod clar presiunea pe care unii părinți o pot simți atunci când se confruntă cu sfaturile actuale privind creșterea copiilor și teama de a face ceea ce nu trebuie.

De asemenea, ilustrează cu umor diferențele majore dintre generații și neînțelegerea în care se pot afla uneori unii bunici atunci când se confruntă cu metodele actuale.

Este un videoclip plin de umor, de actualitate, care elimină sentimentul de vinovăție din această situație. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Wolfe | Writer (@thedailytay)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel