Vrei să crești o fiică puternică și încrezătoare? Urmează aceste 10 sfaturi
Data actualizării:
Data publicării:
Cum să crești o fiică puternică și încrezătoare în sine, care va merge pe calea creșterii cu suveranitate, fără teama de presiunile sociale și să creadă în abilitățile sale?

Într-o lume în care suntem bombardați zilnic de așteptări, stereotipuri și norme sociale, tocmai pentru a avea fiice sigure a devenit una dintre cele mai importante sarcini ale părinților. Se presupune că fetele încrezătoare în sine vor depăși mai ușor provocările vieții puse de societatea modernă.

10 sfaturi despre cum să crești o fiică puternică și încrezătoare

1. Încurajează asertivitatea

Învață-ți fiica cum să-și exprime nevoile și, dacă este necesar, cum să înfrunte colegii sau adulții. Cu asertivitatea dobândită, va putea să-și pună limite și să se respecte.

2. Laudă la obiect

Când o lăudați, fiți specific și folosiți exemple ale succeselor ei. În loc de complimente generale de genul „Ești atât de deșteaptă”, spuneți „Chiar ai muncit din greu la problema aia de matematică”.

3. Evitați laudele false

Fiica ta este deja conștientă de limitările ei, așa că nu o minți cu laude excesive. În schimb, ajută-o să înțeleagă că efortul și progresul sunt mai importante decât perfecțiunea.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-35024-2_67815000.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

4. Popularitate

Explicați-i că nu trebuie să fie inclusă în fiecare întâlnire sau activitate socială. Asta nu înseamnă că nu este mai puțin demnă sau mai puțin populară. Vorbește despre importanța prieteniilor autentice.

5. Încurajează spiritul competitiv

Oferă-i fiicei tale șansa de a face față provocărilor singură. Dacă nu cere ajutor, lăsați-o să încerce mai întâi să rezolve problema singură. Acest lucru o va ajuta să dezvolte perseverența.

6. Sprijin în sport

Dacă fiica ta vrea să facă sport, încurajează-o. Nu o limita cu stereotipuri despre ce sport sunt potrivite pentru fete. Lasă-o să aleagă ceea ce o face fericită.

7. Nu o limita

Nu-i dicta ce este potrivit pentru ea. Încurajează-o să exploreze diferite interese și ajută-o să-și dezvolte talentele.

3. Fotografie... (pexels-ben-mack-5707681_88283200.jpg)

Fotografie de la Ben Mack/ Pexels

8. Imagine corporală pozitivă

Subliniați frumusețea ei interioară și exterioară, dar evitați să subliniați doar imaginea exterioară. Încurajează o atitudine sănătoasă față de corpul tău și spune-i că idealurile de frumusețe sunt adesea nerealiste în viața reală.

9. Pregătește-o pentru sexism

Avertizează-o că s-ar putea confrunta cu părtiniri de gen. Educați-o despre egalitatea de șanse și ajutați-o să înțeleagă că este capabilă de orice își dorește să realizeze.

10. Modele pozitive

Prezentați-i modele feminine pozitive din diverse domenii precum politică, știință, sport, etc. Arată-i că femeile sunt capabile de orice vor să obțină.

Cu sfaturile de mai sus, îți poți ajuta fiica să-și construiască o imagine de sine solidă, încredere în sine și o personalitate puternică care o va ajuta să depășească provocările vieții. Acest lucru îi va oferi fundația pentru un viitor de succes și pentru dezvoltarea potențialului ei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel