Zi liberă între probele de la examenele naţionale
Data publicării:
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat miercuri că va fi introdusă câte o zi liberă între probe la Evaluarea Naţională, dar şi la Bacalaureat de anul viitor.

„Feedback preluat: zi liberă între probele de la examene! Am ţinut cont de propunerile primite şi de opiniile exprimate în spaţiul public şi vom introduce câte o zi liberă între probe la Evaluarea Naţională 2025.

La Bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă, a scris ea pe Facebook.

Citește și „Back to school. Tot ce ai nevoie pentru noul an școlar”

Ligia Deca a arătat că va propune această variantă de calendar cu zile libere între probe la şedinţa de joi a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei.

Vom propune această variantă de calendar, cu zile libere între probe, la şedinţa de mâine a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, apoi vom comunica şi calendarul final al examenelor. Mă bucur că primim feedback atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparenţa instituţională, feedback-ul constructiv şi dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalităţi pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii, a arătat ministrul.

Cum va fi organizat anul școlar 2024-2025

Mai sunt două săptămâni până la începerea anului școlar 2024-2025. Pe 9 septembrie elevii se vor întoarce la școală, pentru 36 de săptămâni de cursuri. 

Anul școlar va fi organizat în continuare pe module, la fel ca în anul școlar anterior. Vor fi 5 module despărțite de 5 vacanțe. Structura anului școlar 2024-2025.

Vezi și „Modificări cu privire la copiii care încep clasa pregătitoare sau clasa I și nu se adaptează la școală”

Modulul 1: de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024;

Vacanța de toamnă: de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024;

Modulul 2: de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024;

Vacanța de iarnă: de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025;

Modulul 3: de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 21 februarie 2025;

Citește și „Cum să îmbunătățești performanțele academice ale copilului tău”

Vacanța de schi/mobilă: de sâmbătă, 22 februarie 2025, până duminică, 2 martie 2025;

Modulul 4: de luni, 3 martie 2025, până joi, 17 aprilie 2025;

Vacanța de primăvară:de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025;

Modulul 5: de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025;

Vacanța de vară:de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 6 iunie 2025. Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 13 iunie 2025.

Pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 27 iunie 2025. Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel