15 ianuarie: Ziua Culturii Naționale. Cele mai frumoase poezii pentru copii, scrise de Mihai Eminescu
În cadrul declaraţiei sale, Cristache a evidenţiat importanţa recunoaşterii dreptului personalului din învăţământ de a protesta şi de a-şi exprima nemulţumirile faţă de condiţiile de lucru şi salarizare. Cu toate acestea, el a subliniat că este esenţial să se găsească o soluţie de compromis care să permită susţinerea examenelor naţionale în conformitate cu programul stabilit de Ministerul Educaţiei.
„Sigur că este îndreptăţită (n.r. greva profesorilor), sigur că aceşti profesori sunt nemulţumiţi, sigur că sunt umiliţi prin salarizare în special - un profesor debutant 2.400 de lei....Totul trebuie să aibă o limită şi limita înseamnă că trebuie să venim în sprijinul acestor copii astfel încât să de examenele în special cei care sunt deja pre-admişi la universităţile din spaţiul european şi nu numai şi să nu le punem stop unor viitoare cariere profesionale. Sunt de acord cu greva profesorilor. Este sută la sută îndreptăţită. Toată lumea este solidară, toţi suntem convinşi că şcoala trebuie să îşi revină şi îşi revine doar în situaţia în care vom avea profesori buni în sistem”, a declarat Cristache, potrivit Agerpres.
Conform lui Iulian Cristache, profesorii talentaţi şi competenţi ar fi atraşi să activeze în sistemul de educaţie dacă salarizarea acestora ar fi adecvată. Cristache subliniază importanţa unei salarizări corespunzătoare ca factor motivaţional pentru atragerea şi menţinerea unui personal didactic de calitate în învăţământ. El argumentează că o remuneraţie echitabilă ar reprezenta o recunoaştere a muncii şi a efortului depus de profesori în educaţia şi dezvoltarea elevilor.
„Dar este nevoie de un compromis pentru o perioadă scurtă de timp. Acesta a fost mesajul meu. Am ieşit alături de profesori primul. Avem nevoie de profesori buni în sistem. Pentru aceasta trebuie să îi atragi pe viitorii absolvenţi. Este clar că cel puţin astăzi şi mâine greva va continua”, a mai declarat reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ministerul Educației a anunțat...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...