„Lăsați copiii să se îmbolnăvească!” Un medic pediatru, mesaj pentru părinți: „Nu putem să îi protejăm de tot!”
Data publicării:
Dr. Dorina Agachi, medic pediatru, a abordat recent o temă sensibilă referitoare la sănătatea copiilor și a vorbit despre importanța de a-i lăsa să se îmbolnăvească și de a nu-i ține într-o bulă de protecție excesivă.

Într-o discuție deschisă și sinceră, dr. Dorina Agachi a subliniat că părinții sunt adesea copleșiți de frică atunci când vine vorba despre sănătatea copiilor lor. Ei iau măsuri extreme de precauție, cum ar fi îmbrăcarea copiilor foarte gros sau evitarea oferirii alimentelor din frigider, de teama de a nu le face rău. Cu toate acestea, medicul pediatru a adus în atenție faptul că protejarea excesivă poate avea consecințe negative asupra copiilor. Ea a îndemnat părinții să înțeleagă că nu este posibil să-i protejeze pe copii de toate riscurile și să evite toate situațiile neprevăzute.

„Părinților le este frică. Le este frică de geamul deschis, îi îmbracă în patru straturi, le este frică să le dea copiilor mâncare din frigider.. este o chestie care este fixată în capul părinților. (...) În momentul în care copilul este într-o capsulă din asta... Părinții trebuie să înțeleagă un lucru: noi nu putem să ne protejăm copiii de tot! Situațiile în viață nu sunt pentru a fi ocolite, sunt pentru a fi confruntate! Adică, cum zic eu, lăsați copiii să se îmbolnăvească!”, a precizat medicul pediatru.

Dorina Agachi: „Toți copiii se îmbolnăvesc!”

Dr. Agachi a reiterat faptul că toți copiii se îmbolnăvesc la un moment dat și că esențial este ca diagnosticul să fie corect și să se administreze medicamente doar atunci când este necesar. În situațiile în care este necesar un tratament mai intensiv, este important ca acesta să fie argumentat în mod corespunzător de către specialiști.

„Toți copiii se îmbolnăvesc, important este să fie diagnosticați corect și să primească minim medicament pentru că ei de minim au nevoie. Când au nevoie de mai mult să fie foarte argumentat acest mai mult. 

În momentul în care nu-l duc nicăieri, nu ies nicăieri... ok, acum, dar mai târziu?”, a conchis dr. Dorina Agachi.

Mesajul doctorului Agachi este unul de responsabilitate echilibrată și înțelepciune parentală, invitând părinții să găsească un echilibru între protecția copiilor și dezvoltarea lor armonioasă. În final, a încheiat prin sublinierea importanței de a permite copiilor să-și trăiască copilăria.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: copii  dorina agachi  medic pediatru  parinti 

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel