200 de elevi, profesori şi părinţi au trecut printr-o speriatură groznică în timp ce urmăreau o piesă de teatru: Un incendiu a cuprins acoperişul cinematografului Gloria din Bucureşti
Data publicării:
Aproximativ 200 de persoane, elevi, profesori și părinți, au trecut prin momente de groază. Toți se aflau în sala de spectacole a fostului cinematograf Gloria din București, când au simțit brusc un miros puternic de fum. A urmat o stare generală de panică, provocată de teama că ar putea fi prinși într-un incendiu. 

Primele informații sugerează că focul a izbucnit la acoperișul clădirii, unde muncitorii desfășurau lucrări de renovare.

O coloană groasă de fum negru s-a ridicat deasupra fostului cinematograf Gloria, situat în cartierul Titan, care în ultimii ani a fost transformat într-o sală modernă de spectacole. În interior se aflau în jur de 200 de elevi din clasa a zecea, însoțiți de profesori și părinți, veniți să urmărească o piesă de teatru. Toți au fost evacuați înainte ca fumul dens să pătrundă în sala de spectacol.

„Am simțit mirosul și la început am crezut că vine de la un reflector”

În timpul piesei, unii spectatori au început să simtă miros de fum.

„La jumătatea spectacolului, am simțit mirosul și la început am crezut că vine de la un reflector. Ulterior, s-a descoperit că era vorba de un incendiu la acoperiș”, a declarat un profesor la Observator.

Un alt martor a povestit: „Eram toți așezați în locurile noastre, iar piesa decurgea normal. La un moment dat, cineva a intrat și a oprit spectacolul, anunțând că a izbucnit un incendiu. Ne-am evacuat ordonat, iar în timp ce eram afară, alarmele au început să sune”

Focul a pornit de la o scânteie generată în timpul lucrărilor pe acoperiș

Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza mașinilor parcate pe marginea drumului, care au îngreunat accesul acestora la flăcări.

„Când am ajuns la locul intervenției, incendiul era deja prezent în tubulatura sistemului de climatizare și parțial la acoperiș”, a declarat Daniel Vasile de la ISU București.

Din primele cercetări, se pare că focul a pornit de la o scânteie generată în timpul lucrărilor pe acoperiș, unde muncitorii lucrau cu flacără deschisă, care a aprins materialele inflamabile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel